Recept Crumble, tentokrát švestkový

(Hodnoceno 1x) Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Crumble, tentokrát švestkový

Postup

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme odležet. Mezitím odpeckujeme švestky a nakrájíme na čtvrtky. Připravíme si drobenku: 100 g másla, sušenky, mouku, cukr dáme do robota - mixéru a umícháme na sypkou směs. Můžeme i ručně, sušenky rozdrtíme v mikroten. sáčku válečkem na nudle a vše rukama zpracujeme, rozdrobíme. Zapékací misku vymažeme kouskem másla, asi 30 g, dno poklademe švestkami, na to dáme rebarboru a posypeme drobenkou. Dáme péct do trouby asi na 180°C 25 - 30 minut. Až je ovoce měkké a drobenka zlatá. Podáváme teplé, spíš vlažné, nejlépe s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou nebo jen tak. Můžeme použít jakékoliv jiné ovoce, třešně, meruňky, broskve, atd.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 17.06.07 vloženo
  • 14150x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g švestek
  • 2 stonky rebarbory
  • 2 PL pískového cukru
  • 30 g másla
  • 100 g másla
  • 100 g libovolných sušenek nebo piškotů
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g pískového cukru

Doporučená příloha

  • káva nebo suchý sekt

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 21.01.11 22:25

Susenky Digestive celozrne. Vrstvene: piskoty(na hrubo) ovocie, cokolada nastruhana tmava/horka kvalitna, zas trochu piskot, potom vymiesany tvaroh s troskou smotany+cukor podla chuti+vanilka a navrch sneh z bielkov :)Lahodne :) Vdaka za recept :)

Diskuse k receptu Crumble, tentokrát švestkový

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Crumble, tentokrát švestkový

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.09.12 21:10

Švestky dozrávají, venku je krásně a tohle je recept, který je stvořený připravit ho venku v zavřeném grilu při posezení s přáteli.
Dělám ho podle počtu strávníků na hlubší plech, švestky nechám mírně popraskat, šťáva začne karamelizovat a vonět, zasypu drobenkou, nechám zezlátnout. Jíme buď lžící přímo, nebo si každý nabere do misky.
Vhodná příloha zmrzlina, dotuha ušlehaná smetana nebo zakysaná…
Ať je v sobotu hezky, prosím :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.01.11 18:09

sveva, uz je zarazen ve spravne kategorii !! :-P

jolana
5066 příspěvků 25.01.11 00:35

jj..znam a doverne, obchod s porcelanom mam za rohom, furt tam vycumujem do vykladu :mrgreen: .. v tych sklenenych sa ozaj dobre robi, ze do nich vidis, mas svatu pravdu..a vyuziju sa aj inac nielen na pecenie..ahoj :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.11 00:02

Jolanko, nemusim mit co vidim, ale nekdy co neznam, zaujme me to a znas to :-) U nas se kupovalo sklo „jenske“, takove nazloutle. Ja v tom nevarila nikdy rada, moje mam ano i kamaradka dodnes v tom dela treba fleky, kubu a ruzna pecena masa . Mne se jednak nelibilo a druhak se napalovalo a to se spatne mylo. Pouzivam nejradeji nadobi s neprilnavym povrchem a vlastne ruzne druhy nadobi podle toho co chci varit. Ty tve misky me inspirovaly k ruznym pokrmum a urcite se po tom nemeckem webu porozhlednu a neco si opatrim. Moc ti dekuju!

jolana
5066 příspěvků 24.01.11 23:08

Tak som nasla, v nemecku su a dokonca tie iste( hore v strede su tie ako na foto pod cislom 12 dessertform , kliknes na zoom ) a na vyber mas tam toho ovela viac v produktoch..
http://www.arc-international-cookware.com/…assic-8.html

Příspěvek upraven 24.01.11 v 23:25

jolana
5066 příspěvků 24.01.11 22:53

Wydro,kazdy chce to co nema ;-)..nemam porcelanove male biele a rada by som , ale nekupim, lebo mam. Pyrex je francuzka znacka ohnovzdorneho skla . Mam ohnovzdorne sklo v kuchyni prakticky na vsetko. Mam ho rada lebo upecies, pripravis , servirujes, umyjes. Naozaj prakticke. Neotlcie sa, nenapali sa na neho , ciste..
Keby si sa poobzerala dakde urcite najdes, alebo kto by isiel dakde za hranice do nemecka? francie kupi tych zopar malych misticiek, alebo skusit dakde v obchodoch kde sa predava sklo, ohnovzdorne sklo..tuna su podobne ale tie su desertne, su tam aj ine glassware ale vacsie..
http://www.pyrexware.com/index.asp?…

Příspěvek upraven 24.01.11 v 22:56

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.01.11 22:16

At lovim jak lovim, takove ramekiny jsem nenasla :-( jsou krasne tim, ze jsou sklenene a je do nich videt.
Ale i tak to musim vytvorit , diky tem krasnym fotkam, Jolano :-)

sveva
751 příspěvků 22.01.11 22:28

Jolano děkuji za vložené fotky, jinak bych recept přehlédla. Všechno co má zapečenou sněhovou čepičku je pro mne neodolatelné.
Jen mi není jasné přiřazení receptu: polévkové zavářky. Už jsem se poučila, že crumble může být i slaný, ale nenašla jsem, že by se to dávalo do polévky. Možná mi to někdo upřesní a předem díky.
Zdravím.

jolana
5066 příspěvků 22.01.11 10:32

Wydro, ty si mila, dakujem…:)) ta pochval potesila, aj ked to je fotene tak raz dva od ruky. Tie misticky to su moje ramekiny. Nie su porcelanove, su z ohnovzdorneho skla /pyrex francuzke.
Crumble je rychlovka sice v podstate, ale velmi chutna a ten sneh hore tomu dava styl pompeznosti hlavne ked mame hosti ;-) Hosti sme nemali, ale je pekny a chutny-ako pusinky. Zapekam len zdola na najnizsej teplote, pusinky hore trosku narastu lebo nasiaknu od tvarohu a vysusia sa a zozlatnu same bez pouzitia hornej teploty.
Pekny den :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.01.11 00:53

To je krasne a urco i dobre ! Jolanko, to jsi pekla v tehle sklenene mise?

Příspěvek upraven 22.01.11 v 00:54

jolana
5066 příspěvků 21.01.11 23:05

foto:)

Příspěvek upraven 21.01.11 v 23:07

jolana
5066 příspěvků 21.01.11 22:25

Susenky Digestive celozrne. Vrstvene: piskoty(na hrubo) ovocie, cokolada nastruhana tmava/horka kvalitna, zas trochu piskot, potom vymiesany tvaroh s troskou smotany+cukor podla chuti+vanilka a navrch sneh z bielkov :)Lahodne :) Vdaka za recept :)

Ifanka
94 příspěvků 23.08.10 22:58
Re: Crumble, tentokrát švestkový

Včera jsem potřebovala pro návštěvu něco rychlého a napadl mě opět zkusit „Crumble“. To vám je skvělý a rychlý recept! Dá se použít vlastně jakékoliv ovoce, čím kyselejší, tím lepší. Už jsem to zkoušela s malinami, švestkami, rebarborou i meruňkami, všechno bylo strašně dobré! Já jsem tentokrát použila hodně sladké nektarinky a abych to vylepšila, pokryla jsem je ještě makovou instantní náplní, kterou jsem náhodou měla ve špajzu. Drobenku jsem použila obyčejnou jako na běžné koláče (někdy přidám místo těch sušenek nasekané vlašské ořechy). Ještě jedna malá rada, ovoce před drobenkovou vrstvou vždy jakoby pocukruju Solamylem, zahustí ovocnou šťávu a Crumble pak není tolik „vlhký“. Ta kombinace teplého rozvařeného ovoce a křupavé drobenky je neodolatelná. K tomu lžička kys.smetany nebo šlehačky…hmmm, mňam! Škoda, že na mě moc nezbylo! ;o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Cuketové placky Cuketové placky
Květáková polévka Květáková polévka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz