Recept Crostini s vejci a Rouille omáčkou

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Crostini s vejci a Rouille omáčkou

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Pomocí štětečku namazat plátky chleba trochou oleje. Položit chleba na plech a vložit jej do trouby na 10min., až jsou zlatohnědé a křupavé. Mezi tím připravit omáčku Rouile smícháním majonézy s Harissou. Lehce osmažit vejce na troše oleje. Nahoru topínek položit plátek šunky, na ni vejce a na okraj topínky nalít lžičkou omáčky. Ozdobit řeřichou a ihned podávat P.S.: Harisa je ohnivá chilli pasta ze Severní Afriky ze sušených chilli papriček, římského kmínu, česneku, koriandru, kmínu a olivového oleje. Přidává sladkou a kořeněnou chuť různým dipům, omáčkám a dušeným pokrmům. Velmi dobrá s majonézou, jako omáčka k masu a rybám.

Recept je z kategorií: Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 05.05.03 vloženo
  • 4603x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 krajíce ciabatta, nebo bílého selského chleba
  • extra panenský olej
  • 45ml dobré majonézy
  • 1 zarovnaná lžička Harissy
  • 4 velká vejce
  • 4 menší plátky uzené šunky
  • řeřicha potoční na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Crostini s vejci a Rouille omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Chléb s celerem Chléb s celerem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz