Recept Croque - Monsieur

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Namazat chleba máslem. Na jeden položit plátek sýru, plátek rajčete, plátek šunky, opět plátek sýru a nakonec plátek chleba. Posypat topínku sýrem, položit ji na plech, nebo zapékací misku a vložit ji do předem vyhřáté trouby na 180°C, až je chleba zlatohnědý po obou stranách a sýr se začíná rozpouštět. P.S.: Chleby se mohou osmažit na másle na pánvi. Mohou se podávat jako předkrm, nebo jako lehká večeře se salátem. Mohou se také rozkrojit na 1/4, zajistit párátkem a podávat jako jednohubky. První Croque-Monsieur se podával v roce 1910 v Pařížské kavárně na Boulevard de Capucines a je nesmírně populární do dnešního dne v kavárnách a bistrech.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 22.05.03 vloženo
  • 10610x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 krajíčky bílého chleba s odkrojenou kůrkou
  • 2 tenké plátky Gruyere, nebo Gouda sýru
  • 1 tenký plátek libové vařené šunky
  • 1 plátek zralého rajčete
  • trochu nastrouhaného Gruyere, nebo Gouda sýru
  • máslo na pomazání topínky, nebo na její smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Croque - Monsieur

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz