Recept Croque - Monsieur

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namazat chleba máslem. Na jeden položit plátek sýru, plátek rajčete, plátek šunky, opět plátek sýru a nakonec plátek chleba. Posypat topínku sýrem, položit ji na plech, nebo zapékací misku a vložit ji do předem vyhřáté trouby na 180°C, až je chleba zlatohnědý po obou stranách a sýr se začíná rozpouštět. P.S.: Chleby se mohou osmažit na másle na pánvi. Mohou se podávat jako předkrm, nebo jako lehká večeře se salátem. Mohou se také rozkrojit na 1/4, zajistit párátkem a podávat jako jednohubky. První Croque-Monsieur se podával v roce 1910 v Pařížské kavárně na Boulevard de Capucines a je nesmírně populární do dnešního dne v kavárnách a bistrech.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 22.05.03 vloženo
  • 9457x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 krajíčky bílého chleba s odkrojenou kůrkou
  • 2 tenké plátky Gruyere, nebo Gouda sýru
  • 1 tenký plátek libové vařené šunky
  • 1 plátek zralého rajčete
  • trochu nastrouhaného Gruyere, nebo Gouda sýru
  • máslo na pomazání topínky, nebo na její smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Croque - Monsieur

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz