Recept Croque - Madame
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Nakrájet bagetu na 4 díly a pak každý napůl. Odstranit kůrku ze sýru. Namazat sýrem všechny řezné strany dílků baget. Nahoru spodní části poskládat plátky kápie, jablek a kuřete. Ochutit solí a pepřem. Pokrýt vrchní částí bagety. Rozehřát máslo na pánvi a osmažit na něm topínky na každé straně po 2-3min., nebo až jsou nahnědlé a sýr rozpuštěný. P.S.: Topínky se mohou potřít máslem a dát do předem vyhřáté trouby na 180°C, až jsou po obou stranách zletohnědé barvy.
Recept je z kategorií: Topinky
- 22.05.03 vloženo
- 12622x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 velká bageta, nebo jiného bílého chleba
- 500g sýru Brie, nebo podobného, pokojové teploty
- 1 jablko Mutsu, nebo Granny Smith (pevné)
- 4 kápie dobře okapané, nebo opražené červené papriky, semeníku zbavené a oloupané
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce másla
- 1 upečené, nebo uvařené kuřecí prso (může se použít zbytek od večeře) nakrájené na tenké proužky
Doporučená příloha
Zelený salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Croque - Madame
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Croque - Madame
58 příspěvků 2.3.04 02:14
ja vim bavi,ze to vis, vzdyt jsem Ti to sama rikala na chatu. I to, ze se tam ma prava predzdivka Tresnicka nevejde a proto pouzivam jeji anglicke podoby cherry.
To ale nic nemeni na faktu, ze se na croque monsieur a croque madame pouziva i ve Francii toustovy chleb.
Oui Cherry, já vím, 33 let ve Francii a 15 let v Kanadě
58 příspěvků 29.2.04 05:47
Mila babi,
ziji ve Francii jiz 33 let a nikdy jsem nejedla Croque monsiuer delany z bagetou, ale vzdy z chleba na toasty. Pravy francouzsky croque madame se lisi od croque monsieur pouze tim, ze na udelany croque monsieur se polozi na panvi osmazene vejce. Muj komentar si muzete overit na francouzskych webovych strankach. Treba na teto http://www.marmiton.org/…recette2.cfm?… kde muzete najit dalsich 22298 receptu.
PKořínková, popisujte spíše Croque - Monsieur, ale ne úplně. Pro přesnou verzi můžete nahlédnout do receptů Labužníka, kde jmenovaný recept najdete.
zase jsem se nevymáčkla srozumielně
Bageta se rozřízne vertikálně na 4 díly a
pak každý díl se rozřízne horizontálně. A máš pravdu, naplněné
spojené dílky/porce baget (nebo jiného bílého francouzkého chleba) se
osmaží na másle zespodu i na zaoblené horní straně.
je francouzký recept a proto v něm asi není margarín a toustový chléb…
Babi, prosím Tě, rozumím tomu správně - bageta se rozřízne napříč na 4 menší a ty pak napůl naplocho ? A na pánvi opéct i z té zaoblené horní strany ? Ta kombinace náplně se mi moc líbí.
4 příspěvky 28.2.04 23:51
Muzeme je udelat jednoduseji.2 platky toustoveho chleba na osobu,platek nebo 2 sunky,strouhany syr.Mame dve moznosti.Bud potrit vsechny strany chleba margarinem dovnitr dat sunku a syr a na opect na panvi z obou stran.Druha moznost pripravit tousty z chleba sunky a syra.Do misky rozmichat smetanu tuhou se syrem.Tousty potrit hojne touto smesi a zapect z horke troube.