Recept Crespelle zapečené s dvojí chutí Itálie

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Crespelle zapečené s dvojí chutí Itálie

Postup

Palačinky: Vložit mouku do mísy, udělat v ní důlek a do tono rozbít vejce. Trochu osolit a promíchat. Pomalinku přilévat za stálého šlehání mléko smíchané se 170ml vody, až se vytvoří tekoucí těstíčko. Nechat ho po 2 hodiny odpočinout. Znovu zamíchat těstíčko a je-li zapotřeby, tak přimíchat trochu vody, aby bylo těstíčko stejné konsistence, jako před uležením. Rozehřát trochu másla na 17cm. palařinkové pánvičce. Vložit tam 2-3 lžíce těstíčka a nechat ho roztéct po celém dně pánvičky. Smažit asi 1 min. do hněda, ale ne pevna, obrátit paůačinku a smažit ji na druhé straně asi 30 sekund. Nechat sklouznout palačinku na talíř, přikrýt ji obráceným talířem a pokračovat ve smažení dalších palačinek. Předehřát troubu na 180°C. Nádivka s kuřecími játry: Rozehřát máslo na pánvi a smažit na něm játra asi 3min. Ochutit je solí, pepřem a oříškem a potom je posekat. Vložit špenát do hrnce a podusit ho až uvadne. Utřít Ricotta sýr a přidat k němu sýr Parmesan. Přimíchat tam petrželku, játra, špenát a vše ochutit. Položit lžíci nádivky doprostřed každého lívance a zamotat je, nebo složit na polovinu a potom zase na polovinu. Poskládat je do nízké ohnivzdorné misky a zalít je rajskou omáčkou. Péct je po 20min. Nádivka se šunkou: Povařit chřest po 3min. v osolené vodě. Rozehřát máslo v kastrolku a zmíchat tam mouku. Po chvilce zalít mlékem a stále míchat, až vznikne hustá omáčka. Vmíchat parmesan, bazalku, vejce, chřest a dobře ochutit solí a pepřem. Položit lžíci doprostřed palačinek a zamotat je, nebo přeložit napůl a zase napůl. Poskládat je naspodek mělké zapékací misky, pokapat je máslem a posypat sýrem Parmesan. Vložit misku do trouby a a zapéct po 20min.

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance

Nahlásit recept

  • 05.02.05 vloženo
  • 8357x zobrazeno

Ingredience

  • Na 12 lívanců:
  • Palačinky:
  • 1 1/2 hrnku polohrubé obyčejné mouky (170g)
  • 3 vejce
  • 3/4 (170ml) hrnku mléka
  • 3-4 lžíce másla
  • Nádivka z kuřecích jater, špenátu a sýru:
  • 1 lžíce másla
  • 170g kuřecích jater, očištěných
  • špetka muškátového oříšku
  • 300ml čerstvého špenátu, nebo zmrazených listů špenátu rozmrzlých posekaných
  • 250ml Ricotta sýru
  • 2 lžíce nastrouhaného sýra Parmesan
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 1 dávka italské rajské omáčky recept je "ZDE":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=17026
  • Šunka s chřestem:
  • 170g chřestu, nakrájených
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 120ml horkého mléka
  • 2 lžíce nastrouhaného sýra Parmesan
  • 1 lžička posekané bazalky
  • 2 vejce na tvrdo uvařená a posekaná
  • 110g šunku na nudličky pokrájené
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 170ml nastrouhaného sýra Parmesan

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Crespelle zapečené s dvojí chutí Itálie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Crespelle zapečené s dvojí chutí Itálie

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Crespelle - děkuji Ti Pepíčku za všechny ty obrázky postupu...
babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Crespelle - Jeno...

ach ach, někdy ta moje čeština. Jsem Ti nesmírně vděčna za opravy, které jsem již provedla ;o) Velice ohodnocuji a děkuji Ti za přečtení receptu.

Přeji Ti krásnou neděli!

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Crespelle zapečené s dvojí chutí Itálie.

Babi, moc zajímavý předpis, ale asi bude potřebovat jednu vysvětlivku pro ty mladší, a to, že špargl je chřest. A možná by pro crespelle bylo vhodnější používat název palačinky místo lívance. Já vím, že angličtina to moc nerozlišuje, tak nechci dělat chytrou. Ale určitě to zkusím co nevidět.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz