Recept Cremonské špagety

Drobek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Špagety uvaříme v osolené vodě do měkka, do vody, když se začne vařit, kápneme lžíci oleje, občas nějakou špagetu vylovíme a zkusíme do ní kousnout zda už je uvařená. Odtud název ala dente. Až je to uvařeno zcedíme, ale neproplachujeme, olej způsobil zázrak nelepení. V kastrůlku osmahneme cibulku, přidáme česnek, přidáme vše krom žloutku a hezky prohřejeme. Pokud je to moc husté, přiředíme trochou vody. Nakonec vmícháme žloutek, už nevaříme, žloutek se nesmí srazit. Do špaget vmícháme maso a potom směs omáčky. Na talíři sypeme sýrem.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 02.11.01 vloženo
  • 10047x zobrazeno

Čas přípravy

  • ne moc dlouho

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g špaget
  • 200 g uzeného masa nebo salámu nastrouhat na hrubo
  • 200 g strouhaného sýra (já rád ementál)
  • Na omáčku
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky mleté kávy
  • 1 větší konserva rajského protlaku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce worceshire
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cremonské špagety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz