Recept Cremonské špagety

Drobek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Špagety uvaříme v osolené vodě do měkka, do vody, když se začne vařit, kápneme lžíci oleje, občas nějakou špagetu vylovíme a zkusíme do ní kousnout zda už je uvařená. Odtud název ala dente. Až je to uvařeno zcedíme, ale neproplachujeme, olej způsobil zázrak nelepení. V kastrůlku osmahneme cibulku, přidáme česnek, přidáme vše krom žloutku a hezky prohřejeme. Pokud je to moc husté, přiředíme trochou vody. Nakonec vmícháme žloutek, už nevaříme, žloutek se nesmí srazit. Do špaget vmícháme maso a potom směs omáčky. Na talíři sypeme sýrem.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 02.11.01 vloženo
  • 10296x zobrazeno

Čas přípravy

  • ne moc dlouho

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g špaget
  • 200 g uzeného masa nebo salámu nastrouhat na hrubo
  • 200 g strouhaného sýra (já rád ementál)
  • Na omáčku
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky mleté kávy
  • 1 větší konserva rajského protlaku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce worceshire
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cremonské špagety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz