Recept Creme Brulee - klasicka verze

(Hodnoceno 1x) ChefBronia Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Creme Brulee - klasicka verze

Postup

Ohrejeme mleko s cukrem a pred bodem varu odstavime a nechame malinko schladnout. Do mleka zaslehame postupne jedno vejce po druhem (celkem 4) Slehame metlickou, nikdy ne mixerem, ktery vytvari hodne peny. Sejmeme pripadnou penu a bublinky. (ktere nam v kremu vytvareji nepeknou strukturu). Opatrne - abychom nevytvorili penu nalejeme do zapekacich misek, ktere bud vymazeme maslem nebo ne. Maslem mazeme, kdyz je chceme z misky vyklepnout. Zapekaci misky dame do pekacku, nalejeme vodu do 1/2 vysky misek, prikryjeme alobalem a dame do trouby na 45 minut. Po vyndani nechame schladnout (lze pripravit i na 3-4 dny dopredu, ale musime povrch prikryt folii) vyklopime a podavame. Klasicka verze - posypeme krystalovym cukrem a opalime kuchynskou svareckou (kterou asi vlastni malokdo) - ja polevam karamelovou omackou. (recept pridam)

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 20.02.07 vloženo
  • 23234x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10min + 45 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 ml mleko
  • 4 vejce
  • vanilka (trest nebo cukr)
  • 150 g cukr krystal
  • Predehrata trouba na 180C

Doporučená příloha

  • Slehacka, ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Monulie 14.2.15 19:58

Tak jednoduchý dezert! Jen jsem nedělala z mléka, ale pěkně 33% smetany. Hořák za pár korun z Kik a byla i kůrčička.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Creme Brulee - klasicka verze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Creme Brulee - klasicka verze

georgehradec
395 příspěvků 5.9.12 17:19
Creme brulee

A já vařil creme brulee v kurzu vaření u firmy Chefparade za asistence pana kuchaře Michala Nevtípila a dávali jsme smetanu a žloutky. Ten kurz doporučuji! 8)

sveva
751 příspěvků 9.12.09 20:40
Re: Creme Brulee - klasicka verze

Přikláním se k názoru, že tento recept je od klasického dost odlišný. Hlavně použití mléka místo smetany a celých vajec místo žloutků, vyklápění a polévání karamelem … možná by to chtělo změnit název. Jsou zde recepty, které respektují uznávanou tradici.
Zdravím.

jolana
5068 příspěvků 9.12.09 15:49
Re: Creme Brulee - klasicka verze-wooolfg ?!

o)) ony.. kocooury, vedia citat?!?!

Wolfg
584 příspěvků 9.12.09 03:38
Re: Creme Brulee - klasicka verze, ChefBronia

Věřím, že zapečenej krém bude žůžo bašta. Cukr nebo sýr na povrchu opaluju obyčejnou plynovou pistolí a tu elektrickou zkusím. A že Tě opravujou, s tím si hlavu nelam. Mě tady protáhli skrz moji rejži tak, že když jsem chtěl nakrmit kocoury, nevzali si ode mně ani maso :-)

pepa.d
2 příspěvky 8.12.09 23:23
Re: Creme Brulee - klasicka verze

No tohle opravdu Brulee neni. Z bilku bude akorat prazenice:)
Zkouseli sme v lete ruzne verze tohoto kremu. Treba malinovy s matou nebo jahodovy. Misto vanilky date do smetany povarit maliny, matovej list nebo jahody. Vysledek vynikajici.
Jinak dobry recept na creme brulee i s obrazky jsem nasel na webu, kde kupuji vanilkove lusky.

Bali
1254 příspěvků 27.2.07 13:02
Re: Creme Brulee - klasicka verze

ano, tuto pistolku meli vloni v Tchibo v Nemecku, myslim kolem 17 euro.
Jinak Babi ma pravdu s tim nazvem receptu.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Creme Brulee

pardon, ale tento recept jaksi není Crème brûlée, ten se nikdy nevyklápí a nepolévá karamelovou omáčkou (to je creme renverseé/caramel, recept také na Labužníku) a v Crème brûlée jsou obvykle žloutky :-)

Na Labu však již máme nějaké recepty na Crème brûlée, stačí zadat do vyhledávání :-)

buraci
1136 příspěvků 26.2.07 20:32
Re: Creme Brulee - klasicka verze

Ja vim, ze tohle existuje (flambovaci pistole?), ale horkovzdusnou pistoli ma kde kdo v dilne a fakt se na tohle da hezky pouzit, sama jsem to vyzkousela:-) Tak tu specialni pistoli budou mit urcite brzy i v Tchibu u nas, ale ta se zas neda asi vyuzit na opalovani stareho laku jako ta nase obycejna:-)

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Creme Brulee - klasicka verze

buraci, chef měl asi toto na mysli - taky nevím jak se tomu česky říká :-).
U nás ji prodávali nedávno v Tschibo.

buraci
1136 příspěvků 26.2.07 15:22
Re: Creme Brulee - klasicka verze

Nevim jestli svareckou, ale horkovzdusnou pistoli, kterou ma spoustu chlapu v dilne, to jde opalit velice dobre:-)

sim
293 příspěvků 23.2.07 23:30
Re: Creme Brulee - klasicka verze

Fakt si chef? Pis castejsie, ovela castejsie.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz