Recept Crema pasticcera
jau Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Italský vařený žloutkový krém, který je vynikající s ovocem, ale i na různé moučníky, dorty a pod.
Postup
Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme semínka do mléka se smetanou, přidáme i lusk a přivedeme k varu. U mleté vanilky tento postup odpadá - prostě ji jen nasypeme do směsi mléka a smetany a zahříváme. Těsně před bodem varu vypneme a necháme trochu zchladnout. Žloutky s cukrem třeme, dokud se cukr nerozpustí, pak vmícháme škrob. Do žloutků vlijeme trochu vanilkového teplého mléka, rozmícháme a vlijeme ke zbývajícímu mléku (popř.vyjmeme vanilkový lusk) a na velmi mírném plameni zahříváme do zhoustnutí. Pak přelijeme do misky, zakryjeme fresh fólií a necháme zcela vychladnout. Tento krém je opravdu hustý, nedělá hrudky a lze jej i zmrazit, což u krémů s bramborovým škrobem nelze, protože po rozmražení zřídnou. Používá se samotný nebo jako základ dalších krémů - lze jej s úspěchem nastavit vyšlehaným změklým máslem, ušlehanou šlehačkou a podobně. Pak je velmi vhodný po pohárů, na dorty atd. Recept jsem našla na nějakém italském webu o vaření.
- 21.06.15 vloženo
- 5436x zobrazeno
Ingredience
- 6 žloutků
- 400 ml mléka
- 100 ml smetany
- 140 g jemného krupicového cukru
- 45 g kukuřičného škrobu - maizena, gustin a pod.
- 1 vanilkový lusk nebo lžička mleté vanilky.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Crema pasticcera
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Crema pasticcera
457 příspěvků 23.6.15 07:49
@casino Děkuji
Jj, tak toto je grund, nejen italské, cukrařiny
Příspěvek upraven 22.06.15 v 23:36