Recept Crema pasticcera

jau Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Crema pasticcera

Úvod

Italský vařený žloutkový krém, který je vynikající s ovocem, ale i na různé moučníky, dorty a pod.

Postup

Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme semínka do mléka se smetanou, přidáme i lusk a přivedeme k varu. U mleté vanilky tento postup odpadá - prostě ji jen nasypeme do směsi mléka a smetany a zahříváme. Těsně před bodem varu vypneme a necháme trochu zchladnout. Žloutky s cukrem třeme, dokud se cukr nerozpustí, pak vmícháme škrob. Do žloutků vlijeme trochu vanilkového teplého mléka, rozmícháme a vlijeme ke zbývajícímu mléku (popř.vyjmeme vanilkový lusk) a na velmi mírném plameni zahříváme do zhoustnutí. Pak přelijeme do misky, zakryjeme fresh fólií a necháme zcela vychladnout. Tento krém je opravdu hustý, nedělá hrudky a lze jej i zmrazit, což u krémů s bramborovým škrobem nelze, protože po rozmražení zřídnou. Používá se samotný nebo jako základ dalších krémů - lze jej s úspěchem nastavit vyšlehaným změklým máslem, ušlehanou šlehačkou a podobně. Pak je velmi vhodný po pohárů, na dorty atd. Recept jsem našla na nějakém italském webu o vaření.

Nahlásit recept

  • 21.06.15 vloženo
  • 5436x zobrazeno

Ingredience

  • 6 žloutků
  • 400 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 140 g jemného krupicového cukru
  • 45 g kukuřičného škrobu - maizena, gustin a pod.
  • 1 vanilkový lusk nebo lžička mleté vanilky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 21.6.15 06:31

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Crema pasticcera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Crema pasticcera

jau
457 příspěvků 23.6.15 07:49

@casino Děkuji :oops:

casino
4498 příspěvků 22.6.15 23:35

Jj, tak toto je grund, nejen italské, cukrařiny :palec:

Příspěvek upraven 22.06.15 v 23:36

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zmrzlina jako od Italů

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz