Recept Crema Catalana s karamelovým povrchem

(Hodnoceno 1x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Crema Catalana s karamelovým povrchem

Postup

Do kastrolku vložit mléko s kůrou a skořicí. Přivéct do varu a pomalu vařit po 10min. Vyjmout skořici a kůru. V misce našlehat žloutky se 3 lžícemi cukru, přidat škrobovou moučku a dobře promíchat. Zamíchat dovnitř několik lžic horkého mléka a potom vše nalít za stálého míchání do zbytku mléka. Vrátit na oheň za stálého míchání na 5 min., až směs zhoustne a je hladká, ale nesmí se vařit. Směs nemá mít chuť po škrobu. Nalít do individuálních, mělkých ohnivzdorných misek asi 13cm v průměru. Nechat zchladnout a vložit do chladničky nejlépe do druhého dne. Před podáváním posypat povrch každé misky lžící cukru a trochou oříšku. Předehřát gril na nejvýšší teplotu. Postavit misky na nejhornější štelášku v troubě a ogrilovat je po několik vteřin, až cukr zlaramelizuje. Nechat zchladnout po několik minut před podáváním, ale ne déle, protože karamel zůstane tvrdý pouze asi 30min. P.S.: Pudink ze Španělska je něco mezi francouzkým ¨Creme caramel ¨ a ¨Creme brulée¨ obojí z Labužníka.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 14.07.03 vloženo
  • 12024x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 475l mléka
  • tence nakrájená kůra z jednoho citronu
  • bez bílé části
  • 1 celá skořice
  • 4 žloutky
  • 7 lžic jemného, krystalového cukru
  • 1 1/2 lžic škrobové moučky
  • nastrouhaný muškátový oříšek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 24.08.12 10:26

xxx

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Crema Catalana s karamelovým povrchem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Shira313
117 příspěvků 27.08.12 15:14
Mlieka tam ide 475ml?
:think:
babi
6360 příspěvků 26.08.12 20:54

Joris, za nic se neomlouvejte, naopak ja Vam dekuji za fotografii profesionalniho vyrobku. Jak casino rika, nejspis to tak ma provozovatel nastaveno… v jednom vsak nema casino uplnou pravdu a to ze vsechny fotografie nebyly puvodni. Mazou se i puvodni fotografie a to snad proto, ze drivejsi majitel pouzival mnohem mensi format fotografii.
Pred deviti lety, kdyz jsem se podivala do slovniku, tak jsem nenasla cesky preklad pro flambovaci pistoli ani pro zelizko (coz neznam dodnes…placate, kulate s drzatkem, ktere se dalo rozpalit do ohne, pak se pritisklo na povrch cukru) a tak jsem dala pod rozpaleny gril, coz se take nekdy dela :roll:

S pozdravem!

casino
4488 příspěvků 24.08.12 10:45
Joris...

…to bych se musel uomlouvat :mrgreen:
Především u receptů od pepicek se původní foto maže :think:
No, patrně proto, že nebyly PŮVODNÍ a LAB je takto nastaven :think: :nevim: :)

Joris
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.08.12 10:29

Omlouvám se :oops:, ale po přidání mé fotky zmizela ta originalní :?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz