Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V misce zalít kuskus vodou a nechat jej nabobtnat. Mezi tím si připravit zbytek ingrediencí. V jiné misce zalít hrozinky vařící vodou a nechat je nabobtnat po 15 minut. Slít je, ale vodu uschovat (1 hrnek). Rozehřát máslo na těžké pánvi s poklicí, nebo v ¨Couscoussiére¨. Osmažit cibulku do zlatova. Přidat hrozinky, mandle, meruňky, koření, med a vodu z namáčení hrozinek. Přikrýt a dusit po 25 - 30 minut. Mezi tím promnout kuskus v dlaních a vložit jej do vrchní části ¨Coucoussiére¨, nebo do přikrytého napařovače postaveného nad pomalu vařící omáčkou (viz odstaveček nad tímto). Kuskus položit na mísu a smíchat ho se sladkou kořeněnou omáčkou a pomerančem. Ihned podávat.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Couscous na sladko (pro ALEC)
Na dovolené jsem jedla kuskus na sladko - byl jen s rozinkami a na talíři se posypal strouhaným kokosem. Nikdy bych nevěřila, že mi to bude tolik chutnat…
P.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
asi se nechá i takto uvařit kuskus. vlastní kuskus ! byl jsem v alžírsku přímo v kuchyni kde nám předváděli od počátku až do konce přípravu kuskusu. je to trošku jinak. alespoň tam to tak dělali. malinko složitější. ale stojí to zato.
bylo mi líto Šípkové která doporučovala tam chlejstnou vařící vodu v jednom tv pořadu
84 příspěvků 25.1.09 03:43
už jsem vyzkoušela a zařazuji mezi své oblíbené. Pošmákly si i děti a posílají pozdravy směr Jeseník
lubo a Alec, jsem ráda, že se Vám recept líbí a doufám, že bude i neméně dobře chutnat.
Dobrou noc!
84 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji za receptík
Vypadá nenáročně,tak určitě vyzkouším a
dám vědět,jak to dopadlo. Jinak držím palečky,přeji hodně odhodlání a
síly při brouzdání se po Labužníkovi…
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Určite vyskúšam, ja kupujem couscous väčšinou vo Francúzsku, buď fine alebo moyen. Zaobchádzať s ním viem, varievam ho už aspoň 15 rokov a učila ma to rodená Maročanka.
originální recept je pro osum lidí, ale my jsme již jenom dva a tak jej mám upravený na menší dávku. Dovnitř Couscoussiere se dává již nabobtnalý kuskus. V Kanadě jsem s oblibou používala kuskus z Izraele a ten je o hodně větší. Nevím však, jestli se v ČR, nebo na Slovensku dostane koupit. No, jsem však zvědava, co mi řekneš po vyzkoušení receptu? Děkuji Ti také za trik s tou utěrkou a radu pro ostatní!
Příjemný den!
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzerá to veľmi zaujímavo, ja mám len drobný problém, keď dám do môjho couscousiera 1 hrnček couscousu, tak ho tam ani nenájdem, ja musím použiť aspoň 1/2 kg. No nič, poradím si, dám naparovať na utierke uviazanej na menšej nádobe. To je rada aj pre ostatných, ktorí tento špeciálny naparovací hrniec nemajú. Tie dierky totiž nesmú byť veľké, aby semoul couscous neprepadla dole. Recept vyskúšam hneď tento víkend, díky.
Doufám, že se mně objeví obrázek pro ¨Couscoussiere¨!