Recept Court-bouillon - aromatický vývar na vaření korýšů

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Aby se krabi, humři nebo langusty při vaření moc nevyluhovali, neměli by se vařit v čisté vodě, ale v ochuceném vývaru.

Zdroj: Ryby a mořské plody (vyd. Teubner, 2005)

Postup

1. varianta

Mrkev a cibuli vložíme do osolené vody s octem, petrželkou a bobkovým listem. Přivedeme k varu, teplotu zmírníme a necháme vařit 40 minut. Pepř přidáme na konec.

2. varianta

Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme cibuli, petrželku, tymián a bobkový list a vaříme 20 minut. Přilijeme bílé víno a necháme vařit dalších 20 minut. Krátce před koncem přidáme pepř.

3. varianta

Osolenou vodu s octem přivedeme k varu, přidáme cibuli, bouquet garni a kmín, přivedeme znovu k varu, pak zmírníme teplotu a necháme vařit 40 minut.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.01.12 vloženo
  • 1920x zobrazeno

Ingredience

1. varianta s octem a zeleninou

  • 350 g mrkve, nakrájené na kolečka
  • 250 g cibule, nakrájené na kolečka
  • 1/8 l bílého vinného octa
  • 45 g soli
  • 1 svazek hladké petrželky
  • 1 bobkový list
  • 1 PL drceného černého pepře
  • 3 l vody
  • ---

2. varianta - s bílým vínem

  • 350 g cibule, nakrájené na kolečka
  • 30 g soli
  • 2 snítky hladké petrželky
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 l suchého bílého vína
  • 1 ČL drceného pepře
  • 3 l vody
  • ---

3. varianta s octem a kmínem

  • 350 g cibule, nakrájené na kolečka
  • 1/8 l červeného vinného octa
  • 45 g soli
  • 1 PL kmínu
  • 3 l vody
  • bouquet garni:
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 snítky hladké petrželky
  • 1 bobkový list

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Court-bouillon - aromatický vývar na vaření korýšů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz