Recept Court-bouillon - aromatický vývar na vaření korýšů

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Aby se krabi, humři nebo langusty při vaření moc nevyluhovali, neměli by se vařit v čisté vodě, ale v ochuceném vývaru.

Zdroj: Ryby a mořské plody (vyd. Teubner, 2005)

Postup

1. varianta

Mrkev a cibuli vložíme do osolené vody s octem, petrželkou a bobkovým listem. Přivedeme k varu, teplotu zmírníme a necháme vařit 40 minut. Pepř přidáme na konec.

2. varianta

Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme cibuli, petrželku, tymián a bobkový list a vaříme 20 minut. Přilijeme bílé víno a necháme vařit dalších 20 minut. Krátce před koncem přidáme pepř.

3. varianta

Osolenou vodu s octem přivedeme k varu, přidáme cibuli, bouquet garni a kmín, přivedeme znovu k varu, pak zmírníme teplotu a necháme vařit 40 minut.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.01.12 vloženo
  • 1879x zobrazeno

Ingredience

1. varianta s octem a zeleninou

  • 350 g mrkve, nakrájené na kolečka
  • 250 g cibule, nakrájené na kolečka
  • 1/8 l bílého vinného octa
  • 45 g soli
  • 1 svazek hladké petrželky
  • 1 bobkový list
  • 1 PL drceného černého pepře
  • 3 l vody
  • ---

2. varianta - s bílým vínem

  • 350 g cibule, nakrájené na kolečka
  • 30 g soli
  • 2 snítky hladké petrželky
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 l suchého bílého vína
  • 1 ČL drceného pepře
  • 3 l vody
  • ---

3. varianta s octem a kmínem

  • 350 g cibule, nakrájené na kolečka
  • 1/8 l červeného vinného octa
  • 45 g soli
  • 1 PL kmínu
  • 3 l vody
  • bouquet garni:
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 snítky hladké petrželky
  • 1 bobkový list

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Court-bouillon - aromatický vývar na vaření korýšů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz