Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lielli Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Aby se krabi, humři nebo langusty při vaření moc nevyluhovali, neměli by se vařit v čisté vodě, ale v ochuceném vývaru.
Zdroj: Ryby a mořské plody (vyd. Teubner, 2005)
**1. varianta** Mrkev a cibuli vložíme do osolené vody s octem, petrželkou a bobkovým listem. Přivedeme k varu, teplotu zmírníme a necháme vařit 40 minut. Pepř přidáme na konec. **2. varianta** Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme cibuli, petrželku, tymián a bobkový list a vaříme 20 minut. Přilijeme bílé víno a necháme vařit dalších 20 minut. Krátce před koncem přidáme pepř. **3. varianta** Osolenou vodu s octem přivedeme k varu, přidáme cibuli, bouquet garni a kmín, přivedeme znovu k varu, pak zmírníme teplotu a necháme vařit 40 minut.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Court-bouillon - aromatický vývar na vaření korýšů