Recept Corsické hovězí

(Hodnoceno 2x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Corsické hovězí

Postup

Namočit houby do teplé vody na 30min.. Slít je a dát je stranou. Uschovat tekutinu. Nakrájet 3 stroužky česneku na proužky a vložit je do kousků masa do kterého jsme udělali malé zářezy ostrým nožíkem. Vedle česneku natlačit taktéž špalíčky slaniny. Osolit a popepřit maso. Rozehřát olej na těžké pánvi a osmažit na něm polovinu masových kostek. Dobře je opéct po všech stranách. Vyjmout je a stejně pokrčovat se zbytkem masa. Taktéž vyjmout maso. Na pánev přidat cibuli a osmažit ji do lehce hněda. Utřít zbytek česneků a přidat je k cibuli. Zalít vše vínem, přidat Passata, houby, skořici, rozmarýn a bobkový list. Osolit a opepřit. Pomalinku vařit asi 30min. za občasného míchání. Přecedit vodu zhub a přilít ji k masu s dostatečným množstvým vody, která musí maso pokrývat. Přivéct do varu, snížit teplotu, přikrýt poklicí a pomalinku dusit asi 3 hodiny., až je maso velice měkké. Uvařit makaróny v osolené vodě dle návodu na balení do al dente. Vyjmout děrovanou naběračkou maso z omáčky a dát ho na servírovací mísu. Slít makaróny a střídavě je vložit s nastrouhaným sýrem a omáčkou do jiné mísy. Podávat k masu. Bude zde obrázek................

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 02.02.05 vloženo
  • 18957x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 25g sušených hub, nejlépe hřibů
  • 6 stroužků česneku
  • 900g hovězího na dušení nakrájeného na 5cm kostky
  • 110g tučné slaniny nakrájené na špalíčky na prošpikování
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule na plátky nakrájené
  • 300ml suchého bílého vína
  • 30ml - 2 lžíce Passaty
  • špetka mleté skořice
  • snítka rozmarýnu, nebo sušeného
  • 1 bobkový list
  • 230g velkých makarónů
  • 50g nastrouhaného sýra Parmesan
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.01.19 11:19

Nacpat kostky masa slaninou je báječná finta. Kromě toho, že je to chutné, se navíc maso nesmrskne při vaření, protože je napěchované zevnitř. Chutově to bylo trochu výraznější, než jsem čekal, trochu podezřívám ty kupované houby, že byly před sušením napuštěné nějakou solí. Jinak mi to chutnalo.

Odkaz na uvaření

Lyduska 24.03.13 09:39

Ja som urobila trošku menšie kocky mäsa ako je odporúčané v recepte. Slaninou a cesnakom som ich plniť začala, ale nakoniec som slaninu a cesnak opražila a sú v omáčke, spolu s cibuľou.

Recept sa určite oplatí zopakovať.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Corsické hovězí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Corsické hovězí.

Ifko díky… lákavý recept na hovězí a ani jsem nemusela prohledávat recepty.

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Corsické hovězí. - oprava

omlouvám se, v Čechách je protlak něco jiného… passata jsou oloupaná drcená rajčata, tak jak píše buturenka…

Passata např. od Valfruty se dá koupit ve větších obchodech…

;o)

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Passata

Passata - loupaná drcená bio rajčata. Základní surovina italské kuchyně. Používá se pro přípravu omáček na těstoviny a pizzu. Vhodná také jako základ pro rajskou omáčku.
Tade se daji objednaz přes net http://www.biosfera.cz/…ducts_id/855
jinak je mají v obchodech BIO nebo asi i v super a hyper :-)

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Corsické hovězí. - ifko

passata je rajčatový protlak a seženeš ho běžně v potravinách

přeji hezký den :o)

ifka
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Corsické hovězí.

Prosím o vysvětlení, co je to Passata a kde se kupuje, ev. čím se dá nahradit?
díky, Ifka

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Štika na smetaně Štika na smetaně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz