Recept Corndogs (párky v kukuřičném těstíčku) Pra

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Přesný původ této americké pochoutky není znám. První takto smažené párky se objevily ve dvacátých létech 20. století - prokazatelně lze určit rok 1929, kdy se už na smažení párků objevily speciální přístroje. V USA se rozšířily ve čtyřicátých letech a dnes se z různými variacemi na corndogs můžeme setkat i v Austrálii, Japonsku, Kanadě či na Novém Zélandu. Existuje vegetariánská varianta i „snídaňová“ kdy se párky namáčí v těstě na palačinky.

Postup

V míse smíchat mouku, polentu, prášek na pečení a sůl. Cibulku, kukuřici, papričky a koriandr rozmixovat a společně s vejcem a podmáslím přimíchat k sypké směsi. Párky napíchat na špejle a poprášit kukuřičným škrobem. Pro snadné obalování si těstíčko můžeme nalít do vysoké sklenice a párky namáčet do ní. Smažíme v hlubší pánvi 4-5 min. do zlatova.
Tip na dip: Majonézu smíchat se štávou z limetky a nasekaným koriandrem.

Recept je z kategorií: Hovězí maso Maso Telecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.12.13 vloženo
  • 3168x zobrazeno

Ingredience

  • 6-8(podle velikosti)párků nejlépe telecích nebo hovězích
  • 150g kukuřičné mouky
  • 150g hladké mouky
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 2 lžičky soli
  • 200g kukuřice z konzervy
  • 2 jarní cibulky
  • papričky jalapeňo (podle chuti)
  • čerstvý koriandr
  • 1 vejce
  • 350 ml podmáslí
  • kukuřičný škrob

Doporučená příloha

  • kečup, majonéza, oblíbený dip…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Corndogs (párky v kukuřičném těstíčku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
VděčnýStrávník
7 příspěvků 04.01.14 17:20

Jak už bylo řečeno - předtím jsem tam místo kukuřičné mouky měla napsáno polenta.
Jinak - díky za zajímavé info. :)

Příspěvek upraven 04.01.14 v 17:21

 
casino
4463 příspěvků 31.12.13 10:35
Snažím se držet pravidla, nic nevysvětlovat...

… ale zde nelze nevysvětlit :)

@esmeralda, původně bylo v rcp uvedeno: •150g polenty
Nyní už opraveno :palec:
Tož tak :mavam:

 
esmeralda
4813 příspěvků 31.12.13 02:00

Casino, nějak tvému lamentu nerozumím. Hladká mouka je tam snad proto, aby utvořila těstíčko lepivější, aby na tom drželo.

Nemohu se zbavit dojmu, že Vděčnému Strávníkovi šlo spíše o to, aby nám ukázal zase něco jiného z jiné kuchyně.
Já osobně, to považuji po těch stále, s malými obměnami donekonečna opakovaných „hatlámapatláma“, za závan svěžesti.

Strávníku, máš pravdu, že původ této krmě je celkem nejasný, ale přesto bych vsadila na nějaké místo v USA.

Snad tě bude zajímat že se prodává i u nás v Oz pod názvem Dagwood Dogs a nebo ještě běžněji Pluto Pups.

 
casino
4463 příspěvků 29.12.13 23:30
Drtivá většina labužníků jistě ví co je polenta...

…a patrně nebudou kukuřičnou kaši zmermomocňovat nějakým zázračným způsobem, který by ji umožnil smíchat s moukou, práškem a solí ;) :mrgreen:
Možná by bylo lépe místo: •150g polenty
napsat: •150g kukuřičné mouky :nevim: ;) :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz