Recept Corndogs (párky v kukuřičném těstíčku) Pra

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Přesný původ této americké pochoutky není znám. První takto smažené párky se objevily ve dvacátých létech 20. století - prokazatelně lze určit rok 1929, kdy se už na smažení párků objevily speciální přístroje. V USA se rozšířily ve čtyřicátých letech a dnes se z různými variacemi na corndogs můžeme setkat i v Austrálii, Japonsku, Kanadě či na Novém Zélandu. Existuje vegetariánská varianta i „snídaňová“ kdy se párky namáčí v těstě na palačinky.

Postup

V míse smíchat mouku, polentu, prášek na pečení a sůl. Cibulku, kukuřici, papričky a koriandr rozmixovat a společně s vejcem a podmáslím přimíchat k sypké směsi. Párky napíchat na špejle a poprášit kukuřičným škrobem. Pro snadné obalování si těstíčko můžeme nalít do vysoké sklenice a párky namáčet do ní. Smažíme v hlubší pánvi 4-5 min. do zlatova.
Tip na dip: Majonézu smíchat se štávou z limetky a nasekaným koriandrem.

Recept je z kategorií: Hovězí maso Maso Telecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.12.13 vloženo
  • 3226x zobrazeno

Ingredience

  • 6-8(podle velikosti)párků nejlépe telecích nebo hovězích
  • 150g kukuřičné mouky
  • 150g hladké mouky
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 2 lžičky soli
  • 200g kukuřice z konzervy
  • 2 jarní cibulky
  • papričky jalapeňo (podle chuti)
  • čerstvý koriandr
  • 1 vejce
  • 350 ml podmáslí
  • kukuřičný škrob

Doporučená příloha

  • kečup, majonéza, oblíbený dip…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Corndogs (párky v kukuřičném těstíčku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
VděčnýStrávník
7 příspěvků 04.01.14 17:20

Jak už bylo řečeno - předtím jsem tam místo kukuřičné mouky měla napsáno polenta.
Jinak - díky za zajímavé info. :)

Příspěvek upraven 04.01.14 v 17:21

 
casino
4466 příspěvků 31.12.13 10:35
Snažím se držet pravidla, nic nevysvětlovat...

… ale zde nelze nevysvětlit :)

@esmeralda, původně bylo v rcp uvedeno: •150g polenty
Nyní už opraveno :palec:
Tož tak :mavam:

 
esmeralda
4813 příspěvků 31.12.13 02:00

Casino, nějak tvému lamentu nerozumím. Hladká mouka je tam snad proto, aby utvořila těstíčko lepivější, aby na tom drželo.

Nemohu se zbavit dojmu, že Vděčnému Strávníkovi šlo spíše o to, aby nám ukázal zase něco jiného z jiné kuchyně.
Já osobně, to považuji po těch stále, s malými obměnami donekonečna opakovaných „hatlámapatláma“, za závan svěžesti.

Strávníku, máš pravdu, že původ této krmě je celkem nejasný, ale přesto bych vsadila na nějaké místo v USA.

Snad tě bude zajímat že se prodává i u nás v Oz pod názvem Dagwood Dogs a nebo ještě běžněji Pluto Pups.

 
casino
4466 příspěvků 29.12.13 23:30
Drtivá většina labužníků jistě ví co je polenta...

…a patrně nebudou kukuřičnou kaši zmermomocňovat nějakým zázračným způsobem, který by ji umožnil smíchat s moukou, práškem a solí ;) :mrgreen:
Možná by bylo lépe místo: •150g polenty
napsat: •150g kukuřičné mouky :nevim: ;) :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz