Recept Cordon Bleu vejce

babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Přeložit každý plátek sýru na polovinu. Přeložit plátek šunky kolem sýru. Obalit šunku v mouce a potom ve vejci s mlékem. Obalit ve strouhance a dobře přitisknout. Rozpustit máslo na pánvi a osmažit obalené plátky po obou stranách do zlatohněda. Položit jeden plátek na každý nahřátý talíř a nahoru položit 2 (nebo jedno) ztracená vejce. Hodně polít teplou omáčkou a ihned podávat. P.S.: Recept je verze Francouzkého receptu na telecí, nebo kuřecí plátky se šunkou a švýcarským sýrem. ¨Cordon Bleu¨z francouzštiny přeloženo znamená ¨Modrá stužka¨, která se dávala jako vyznamenání za kulinářskou exelenci.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 13.04.03 vloženo
  • 4339x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 plátků švýcarského sýru, asi 30g každý
  • 6 plátků šunky asi 10cmx20cm
  • mouka
  • 1 trochu našlehané vejce s 200ml mléka
  • 250ml strouhanky
  • 8 lžic másla (120g)
  • 6-12 ztracených vajec
  • 1 3/4 hrnku ¨Omáčky obchodníka s vínem¨ z Labužníka

Doporučená příloha

  • Pečivo a salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cordon Bleu vejce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz