Recept Coq au Vin

Rybka Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kureci nohy stahneme z kuze, muzeme rozdelit na stehno a palicku, osusime a obalime v mouce, prebytek otrepeme. V panvi rozpalime olej a maso zprudka opeceme po obou stranach. Pokud neni panev tak velka, ze pojme naraz vsechno maso, smazime po castech. Osmazene dame stranou. V jine velke panvi se zvysenym okrajem orestujeme cibuli do sklovita, pridame cesnek, zampiony a smazime, dokud zampiony nepusti stavu, pridame vino, vyvar, rajcata, protlak a koreni, privedeme k varu. Do omacky vlozime osmazene kousky kurete i se stavou, kterou pustily a na mirnem ohni prikryte dusime 45 minut.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 08.08.06 vloženo
  • 6819x zobrazeno

Ingredience

  • 4 kureci nohy
  • hladka mouka podle potreby
  • olej
  • 1 1/2 stredni cibule nakrajene nadrobno
  • 3 strouzky cesneku nakrajeneho nadrobno
  • 150-200 gr zampionu, pokrajenych na silnejsi platky nebo ctvrtky
  • 1 hrnek cerveneho sucheho vina
  • 1 hrnek kureciho vyvaru (v tomto receptu se vyplati pouzit domaci vyvar, ne z kostky)
  • 1 hrnek drcenych rajcat bez prichuti
  • 4 lzice rajcatoveho protlaku
  • cerstvy nebo suseny tymian
  • 1 bobkovy list
  • sul
  • pepr.

Doporučená příloha

  • bageta, ryze, testoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Coq au Vin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Coq au Vin

exczech
299 příspěvků 28.5.14 17:53

Tohle je recept od velmi zname a uznavane kucharky Francouzke kuchyne, musi tam byt ta cibulka ;)

NGREDIENTS
1/2 cup lardons (or very thick-cut bacon), cut into 1/4- by 1 1/2-inch strips (optional)
2 or more tablespoons olive oil
3 1/2 to 4 1/2 pounds chicken, cut into parts (or all of one kind of part), thoroughly dried
1/4 cup Cognac or Armagnac
Salt and freshly ground black pepper
1 bay leaf
1/4 teaspoon dried thyme
20 small white onions, peeled
3 tablespoons flour
2 cups red wine, preferably Burgundy, Côtes du Rhône, or Pinot Noir
About 2 cups brown chicken stock or beef stock
1 or 2 garlic cloves, mashed or minced
About 1 tablespoon tomato paste
3/4 pound fresh mushrooms, trimmed, washed, and quartered

Read more at http://leitesculinaria.com/…-au-vin.html#…

Příspěvek upraven 28.05.14 v 17:54

ajta
589 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin - malá poznámka pod čarou

(tady je ta čára)

(a tady je ta poznámka)
když jsem na Labužníka přidávala své recepty, tak jsem také samozřejmě kontrolovala, zda už tady podobný náhodou není… hledala jsem nadvakrát - jednou podle názvu receptu a podruhé podle ingrediencí které recept obsahoval… ne vždy totiž máme pro stejné jídlo stejný název…

Přeji hezké labužničení s Labužníkem :o)

vlastibulka
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin

Komentár k bali: super pohotová reakcia k tejto diskusii, páči sa mi tvoj nadhľad !

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin

už se poprali, už se poprali.....?????

Vendas
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin

Ne tak Bedla ne. Ale myslel jsem prostě podobný …

Vendas
5 příspěvků 8.8.06 22:15
Re: Coq au Vin

Jdu se kouknout :o

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin

Vendas, Bedla k Tvým 4 receptům nepřidala ani jeden komentář..?!

Vendas
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin

Bedlo, přestaň rejpat. Taky jsem si jednou napsal pár receptů a takový chytrolíni jako ty mi to nadlouho znechutili.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin

Jasmine, to se asi povede každému, i mně, ale pokud to jde napravit, proč ne…proč zbytečně diskutovat a obhajovat…má se jednat. Měj se pěkně, jdu dodělat rybízovou marmeládu.

Labužník jasmine02
120 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin - bedlo

Bedlo, i mě se povedlo vložení podobných receptů a to i přesto, že jsem použila vyhledávání. Název toho dřívějšího byl ovšem všeříkající poetický popis vzhledu, takže jsem ho nenašla (ani vyhledávač ne). Aspon jsem poté vyrobila prolinkování, abych pokázala na onen téměř shodný recept. Jinak bych samozřejmě přidala komentář pod recept, taky nemám ráda chos a nadbytečnost.

Někteří ovšem užívají labužníka pro vkládání svých verzí i běžně známých receptů - a ať jsou již motivy takové či onaké, můžeme s tím nesouhlasit, můžeme protestovat, ale to je asi tak všechno…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin - rybko,

u obou receptů, které jsem uváděla stačilo jenom Tvé doplnění, pokud se bude pokračovat tímto způsobem, může tu být až 100 receptů na guláše a jiná jídla, protože někdo tam dá česnek a druhý ne, jeden dá Solamyl a druhý ne atd. Já Tvůj recept v ničem vyjímečný nevidím…to je můj názor i mé poslední slovo k tomuto.

Rybka
54 příspěvků 27.4.10 08:19
Re: Coq au Vin

bedlo, dekuji ti za cas a energii stravenou porovnavanim meho receptu s ostatnimi a samozrejme taky za publicitu memu receptu.

v mem receptu neni jen neco navic, neco tam taky oproti jinym receptum chybi, je to proste ‚coq au vin, jak ho varim ja‘ , a protoze je to recept velmi chutny, mnohokrat odzkouseny, chci se o neho podelit s ostatnimi labuzniky. sama nejsem zastancem uverejnovani identickych receptu, ale jsem rada, kdyz si muzu vybrat z ruznorode nabidky, z variaci na originalni recept, podle chuti, podle dostupnosti surovin, podle nalady zkusit neco noveho, podle zpusobu, jak je recept napsan a vysvetlen.....a o to tady na Labuznikovi neni nouze.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin

rybko, mohu se dotázat, čímže se zajímavě liší? Všechny recepty jsem si vytiskla pro porovnání a ten Tvůj se liší jen těmi rajčaty..

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin - gabi,

pokud si myslíš, že přidáním rajčat vznikne nový recept, když ostatní i postup je souhlasný…tak nevím.. u těchto receptů stačí jen dopsat své poznatky s přidáním dalších surovin…zatím se to tak dělalo. Jinak recepty jsou pod názvy..které jsem uvedla č.: 3801 a 4239. Dále si myslím, že použitím vícero pánví..není recept z jednoho hrnce.

Rybka
54 příspěvků 27.4.10 08:19
Re: Coq au Vin-Bedlo

pred psanim jsem procetla vsechny ‚coq au vin‘ recepty, a zjistila, ze vsechny se zajimave lisi, spolecny maji jenom nazev. to se tyka i meho receptu.

gabi
551 příspěvků 8.8.06 18:23
Re: Coq au Vin

Bedla,
uved konkretne identicky recept s tymto…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Coq au Vin

rybko…podívej se do kategorie…drůbež…kohout a najdeš tam tento recept a několikráte…prosím přepiš ho něčím jiným..

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz