Recept Coq au vin se žampiony 2

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Coq au vin se žampiony 2

Postup

1. Kuře omyjeme, osušíme, rozdělíme na 8 por­cí. Cibulky oloupeme, houby očistíme, rozčtvr­tíme. Slaninu pokrájíme na nudličky. 2. Kuře okořeníme, osolíme, obalíme v mouce, opečeme na rozehřátém másle, vyjmeme. Na vypečené šťávě osmahneme slaninu, cibulky a houby, vyjmeme. Maso vrátíme do tuku a při­dáme bobkový list, tymián a lisovaný česnek, přilijeme červené víno a vývar. Dusíme přikryté 60 min. 3. Přidáme cibulky a žampiony a ještě 20 min. dusíme. Kuře a houby vyjmeme. Šťávu svaříme na polovinu. Ochutíme brandy, osolíme, opepří­me, zahustíme solamylem. Porce kuřete ohřeje­me spolu s houbami ve šťávě a podáváme.

Recept je z kategorií: Kohout

Nahlásit recept

  • 02.01.02 vloženo
  • 9560x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře (asi 1,2 kg)
  • 250 g cibulek šalotek
  • 250 g žampionů
  • 75 g anglické slaniny
  • kayenský pepř
  • sůl
  • mouka
  • 30 g másla
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml červeného vína
  • 125 ml kuřecího vývaru
  • 3 lžíce brandy
  • 1 lžička solamylu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Coq au vin se žampiony 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz