Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z droždí, části vlažného mléka, lžíce cukru a dvou lžic polohrubé mouky připravíme kvásek. Necháme ho na teplém místě vzejít. Zbylou mouku prosijeme do mísy a smícháme se zbylým cukrem, špetkou soli, vejci a vanilkovým cukrem. Přidáme vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko a dobře propracujeme. Když se suroviny spojí, přilijeme rozpuštěné vlahé máslo a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě. Po nakynutí přimícháme mouku a rozinky a těsto opět propracujeme. Poté ho necháme ještě 30-40 minut kynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme tenký pramen. Prameny spleteme a vytvoříme rovný cop. Přeneseme ho na tukem vymazaný plech a necháme asi 30 minut kynout na teplém místě. Vykynutý cop potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme pocukrovat. *1 řez má přibližně 1061 kJ, tj. 253 kcal.* Čerpáno z časopisu Chvilka pro tebe - recept zaslala paní Stojčevová Marie z Prahy.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cop Cozunac