Recept Confit/konfit z kachních žaludků a srdíček Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jedná se o skutečnou francouzskou lahůdku a specialitu z Landes, podávanou jako předkrm a domácnostech často jako doplněk k fois gras či uzeným kachním prsíčkům. Ač banální základní surovina, určitě Vás milé překvapí!

Postup

Kachní žaludky a srdíčka omyjeme a z žaludku stáhneme vnitřní kůži. Posypeme hrubou mořskou soli přidáme bylinky, koření a necháme přes noc macerovat v lednici. Druhý den slejeme přes síto a ponecháme bylinky, které použijeme na tepelnou úpravu. Do pekáče vložíme bylinky a kachní sádlo (můžete použit i vepřové, ale chuťový efekt nebude stejný). Tepelně zpracováváme v troubě při teplotě 120°C 6 hodin. Do vymytých a osušených sklenic vložíme srdíčka a žaludky, zalejeme sádlem a necháme ztuhnout. Podmínkou je, že výrobek musí být kompletně pokryt sádlem! Podle potřeby postupně odebíráme a podáváme nakrájené na tenké plátečky. Pokud to budete mít dobře zakryté sádlem, vydrží Vám nejméně 6 měsíců, ale až to ochutnáte pochybuji! V každém případě však doporučuji nejméně dobu zráni týden.

Recept je z kategorií: Konzervace


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.04.15 vloženo
  • 1605x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6,5 h

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 1 kg kachních žaludků
  • 1 kg kachních srdíček
  • 1 kg kachního nebo vepřového sádla
  • 6 bobkových listů
  • několik snítek tymiánu
  • několik zrnek jalovce
  • čerstvě umletý pepř
  • 3 dkg mořské soli.

Doporučená příloha

  • bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Confit/konfit z kachních žaludků a srdíček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
parles
302 příspěvků 20.04.16 16:22

Michael. martin sem vložil jeden jediný recept, ale ten stojí za to! Použil jsem PH na LOW na 10 hodin a měl jsem jen vepřové sádlo, ale výsledkem je výborná pomazánka na chleba, nebo bagetu! :potlesk:

 
Roomanka
205 příspěvků 13.04.15 23:09

Na toto se mi osvědčil PH. Mohla jsem se (a nejen já) zbláznit tou krásnou chutí. Přiznám, že jsem to týden uležet nenechala. Žaludky byly báječné, srdíčka jsem ještě v obchodě neviděla. Až budeme zabíjet husokačeny, kupci ze dvora mají ptáka bez vnitřností. :-)

 
Eja
3815 příspěvků 12.04.15 15:59

Noví přispěvatelé do Labu :mavam: :mavam: :mavam:
Moc pěkné recepty, i tento :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz