Recept Confit/konfit z kachních žaludků a srdíček Pra

michael.martin Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Jedná se o skutečnou francouzskou lahůdku a specialitu z Landes, podávanou jako předkrm a domácnostech často jako doplněk k fois gras či uzeným kachním prsíčkům. Ač banální základní surovina, určitě Vás milé překvapí!

Postup

Kachní žaludky a srdíčka omyjeme a z žaludku stáhneme vnitřní kůži. Posypeme hrubou mořskou soli přidáme bylinky, koření a necháme přes noc macerovat v lednici. Druhý den slejeme přes síto a ponecháme bylinky, které použijeme na tepelnou úpravu. Do pekáče vložíme bylinky a kachní sádlo (můžete použit i vepřové, ale chuťový efekt nebude stejný). Tepelně zpracováváme v troubě při teplotě 120°C 6 hodin. Do vymytých a osušených sklenic vložíme srdíčka a žaludky, zalejeme sádlem a necháme ztuhnout. Podmínkou je, že výrobek musí být kompletně pokryt sádlem! Podle potřeby postupně odebíráme a podáváme nakrájené na tenké plátečky. Pokud to budete mít dobře zakryté sádlem, vydrží Vám nejméně 6 měsíců, ale až to ochutnáte pochybuji! V každém případě však doporučuji nejméně dobu zráni týden.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 12.04.15 vloženo
  • 2023x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6,5 h

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 1 kg kachních žaludků
  • 1 kg kachních srdíček
  • 1 kg kachního nebo vepřového sádla
  • 6 bobkových listů
  • několik snítek tymiánu
  • několik zrnek jalovce
  • čerstvě umletý pepř
  • 3 dkg mořské soli.

Doporučená příloha

  • bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Confit/konfit z kachních žaludků a srdíček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Confit/konfit z kachních žaludků a srdíček

parles
303 příspěvků 20.4.16 16:22

Michael. martin sem vložil jeden jediný recept, ale ten stojí za to! Použil jsem PH na LOW na 10 hodin a měl jsem jen vepřové sádlo, ale výsledkem je výborná pomazánka na chleba, nebo bagetu! :potlesk:

Roomanka
205 příspěvků 13.4.15 23:09

Na toto se mi osvědčil PH. Mohla jsem se (a nejen já) zbláznit tou krásnou chutí. Přiznám, že jsem to týden uležet nenechala. Žaludky byly báječné, srdíčka jsem ještě v obchodě neviděla. Až budeme zabíjet husokačeny, kupci ze dvora mají ptáka bez vnitřností. :-)

Eja
3880 příspěvků 12.4.15 15:59

Noví přispěvatelé do Labu :mavam: :mavam: :mavam:
Moc pěkné recepty, i tento :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz