Recept Crema di olive Veg

Angelis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Crema di olive

Úvod

Černé olivy jsou mojí oblíbenou ingrediencí. V italské kuchyni se dávají nejen do rajčatových omáček nebo na pizzu, ale dá se z nich udělat skvělý krém, který zabere úplně nejméně času, ze všech receptů, které najdete na mých stránkách!! Všeho všudy ho máte hotový maximálně za 5 minut a to počítám i čas, kdy oloupete česnek a vytáhnete ze skříně mixér. Co s takovým krémem? Hodí se perfektně na jakoukoliv bagetku, křupavé chlebíky nebo na teplou „bruschettu„, kterou jste právě vytáhli z trouby. Můžete s tímhle receptem překvapit známé, kteří k vám přijdou na návštěvu a vy nevíte, co jim dát za předkrm než připravíte večeři nebo oběd. Nebo pro ně připravit pravý italský aperitiv (více zde) a podávat olivový krém i s jinými pochoutkami. Olivový krém může být i skvělým pomocníkem při přípravě jakékoliv rajčatové omáčky k těstovinám. Množství ingrediencí je čistě podle vašich chutí, dávejte akorát pozor, abyste nedali příliš česneku nebo ančoviček a tak nepřesolili omáčku.

Postup

Oloupejte česnek a všechny ingredience hoďte do mixéru. Míchejte, dokud vám nevznikne pěkný krém. Můžete dochutit trochou pepře nebo solí a eventuálně přidat ještě trochu ingrediencí. Drém pak můžete namazat na chlebík dle chuti, úplně nejlepší je teplá „bruschetta“ :)

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 15.08.14 vloženo
  • 2125x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • černé olivy v plechovce nebo čerstvé (můžou být i naložené, ale počítejte, že to ovlivní chuť omáčky)
  • ančovičky
  • česnek
  • kapary
  • olivový olej
  • - pro představu, my jsme s přítelem připravili krém z cca 500g oliv (čerstvé nakládané + z konzervy), 2 stroužky česneku, 4 kousky ančoviček, cca 4 lžíce olivového oleje (ten přidávejte po kouscích, dokud nedosáhnete požadované krémovosti) a půl kávové lžičky kapary

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Angelis 15.8.14 12:36

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Crema di olive

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Crema di olive

Angelis
2 příspěvky 19.8.14 20:33

@casino super..určitě vyzkouším! Ono tyhle národy to dělají všechno dost podobně :P

casino
4498 příspěvků 16.8.14 23:04

…a když Francouzi přidají trošku, např. rozmarýnu, tak tomu říkají Tapenade :)

Příspěvek upraven 16.08.14 v 23:05

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz