Recept Crema di olive Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Crema di olive

Úvod

Černé olivy jsou mojí oblíbenou ingrediencí. V italské kuchyni se dávají nejen do rajčatových omáček nebo na pizzu, ale dá se z nich udělat skvělý krém, který zabere úplně nejméně času, ze všech receptů, které najdete na mých stránkách!! Všeho všudy ho máte hotový maximálně za 5 minut a to počítám i čas, kdy oloupete česnek a vytáhnete ze skříně mixér.

Co s takovým krémem? Hodí se perfektně na jakoukoliv bagetku, křupavé chlebíky nebo na teplou „bruschettu„, kterou jste právě vytáhli z trouby. Můžete s tímhle receptem překvapit známé, kteří k vám přijdou na návštěvu a vy nevíte, co jim dát za předkrm než připravíte večeři nebo oběd. Nebo pro ně připravit pravý italský aperitiv (více zde) a podávat olivový krém i s jinými pochoutkami. Olivový krém může být i skvělým pomocníkem při přípravě jakékoliv rajčatové omáčky k těstovinám.

Množství ingrediencí je čistě podle vašich chutí, dávejte akorát pozor, abyste nedali příliš česneku nebo ančoviček a tak nepřesolili omáčku.

Postup

Oloupejte česnek a všechny ingredience hoďte do mixéru. Míchejte, dokud vám nevznikne pěkný krém. Můžete dochutit trochou pepře nebo solí a eventuálně přidat ještě trochu ingrediencí. Drém pak můžete namazat na chlebík dle chuti, úplně nejlepší je teplá „bruschetta“ :)

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.08.14 vloženo
  • 1445x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • černé olivy v plechovce nebo čerstvé (můžou být i naložené, ale počítejte, že to ovlivní chuť omáčky)
  • ančovičky
  • česnek
  • kapary
  • olivový olej
  • - pro představu, my jsme s přítelem připravili krém z cca 500g oliv (čerstvé nakládané + z konzervy), 2 stroužky česneku, 4 kousky ančoviček, cca 4 lžíce olivového oleje (ten přidávejte po kouscích, dokud nedosáhnete požadované krémovosti) a půl kávové lžičky kapary

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Angelis 15.08.14 12:36

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Crema di olive

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Angelis
2 příspěvky 19.08.14 20:33

@casino super..určitě vyzkouším! Ono tyhle národy to dělají všechno dost podobně :P

 
casino
4469 příspěvků 16.08.14 23:04

…a když Francouzi přidají trošku, např. rozmarýnu, tak tomu říkají Tapenade :)

Příspěvek upraven 16.08.14 v 23:05

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz