Recept Crema di olive Veg

Angelis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Crema di olive

Úvod

Černé olivy jsou mojí oblíbenou ingrediencí. V italské kuchyni se dávají nejen do rajčatových omáček nebo na pizzu, ale dá se z nich udělat skvělý krém, který zabere úplně nejméně času, ze všech receptů, které najdete na mých stránkách!! Všeho všudy ho máte hotový maximálně za 5 minut a to počítám i čas, kdy oloupete česnek a vytáhnete ze skříně mixér.

Co s takovým krémem? Hodí se perfektně na jakoukoliv bagetku, křupavé chlebíky nebo na teplou „bruschettu„, kterou jste právě vytáhli z trouby. Můžete s tímhle receptem překvapit známé, kteří k vám přijdou na návštěvu a vy nevíte, co jim dát za předkrm než připravíte večeři nebo oběd. Nebo pro ně připravit pravý italský aperitiv (více zde) a podávat olivový krém i s jinými pochoutkami. Olivový krém může být i skvělým pomocníkem při přípravě jakékoliv rajčatové omáčky k těstovinám.

Množství ingrediencí je čistě podle vašich chutí, dávejte akorát pozor, abyste nedali příliš česneku nebo ančoviček a tak nepřesolili omáčku.

Postup

Oloupejte česnek a všechny ingredience hoďte do mixéru. Míchejte, dokud vám nevznikne pěkný krém. Můžete dochutit trochou pepře nebo solí a eventuálně přidat ještě trochu ingrediencí. Drém pak můžete namazat na chlebík dle chuti, úplně nejlepší je teplá „bruschetta“ :)

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 15.08.14 vloženo
  • 1828x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • černé olivy v plechovce nebo čerstvé (můžou být i naložené, ale počítejte, že to ovlivní chuť omáčky)
  • ančovičky
  • česnek
  • kapary
  • olivový olej
  • - pro představu, my jsme s přítelem připravili krém z cca 500g oliv (čerstvé nakládané + z konzervy), 2 stroužky česneku, 4 kousky ančoviček, cca 4 lžíce olivového oleje (ten přidávejte po kouscích, dokud nedosáhnete požadované krémovosti) a půl kávové lžičky kapary

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Angelis 15.8.14 12:36

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Crema di olive

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Crema di olive

Angelis
2 příspěvky 19.8.14 20:33

@casino super..určitě vyzkouším! Ono tyhle národy to dělají všechno dost podobně :P

casino
4497 příspěvků 16.8.14 23:04

…a když Francouzi přidají trošku, např. rozmarýnu, tak tomu říkají Tapenade :)

Příspěvek upraven 16.08.14 v 23:05

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz