Recept Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na malinkaté kostičky nakrájený oloupaný patison polijeme citrónovou šťávou, posypeme trochou drceného pepře a soli, vhodíme na rozpálený tuk, krátce osmahneme, podlijeme bílým vínem a přikryté pokličkou dusíme několik minut (bez vody). Patisonové kostičky změknou (dusíme al dente - na skus), avšak zůstane jim jasná světlá barva.. Vhodnou přílohou je kornšpitz či banketka, případně plátek tmavého chleba. Můžeme podávat i s brambory, chceme-li ovšem vařit přílohu výrazně déle než hlavní jídlo...

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 05.09.07 vloženo
  • 3718x zobrazeno

Čas přípravy

  • 9 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 oloupaný patison
  • 50 g oleje (olivový neuškodí)
  • špetka drceného bílého pepře
  • citrónová šťáva z půl citrónu
  • 2 polévkové lžíce bílého vína
  • sůl

Doporučená příloha

  • Kornšpitz či banketka, případně brambory…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Comment est-il?... - Jandula slíbila recept

a já se na něj těším (a radost mi udělá!!!)… Zkusil jsem PATISON TARGET = _new opět v nové podobě; i predátorům zachutnal (já jsem také někdy predátor)!. A nezapomeň fakt na ten recept patisonu se zázvorovou čalamádou.. už jenom to, že bude Tvůj první, mě nadchne; a k tomu to chuťové očekávání… Prima!

Jandula
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka)

No.. myslis? Ja tyhlety jidla „hodimcokolivnapanevaza5minutjim“ nejak nepovazuju za recepty :-) Taky mi da hodne sebeovladani drzet se ingredienci a nepodlehnout vlastnim osvedcenym praktikam.. Ale to uz se tu resilo xkrat a vzdycky se doslo k zaveru, ze u nekterych receptu se to sebezpreni FAKT vyplati!! :-)
Ale pokud bych receptem potesila minimalne Tebe, tak ho sem soupnu. Bude to muj prvni :-) Ja tady spis ocima jim, nez bych varila… :-)
No a jahly… to je vyborna surovina, taky „zpatlatelna“ se vsim, co cloveka napadne… :-)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Comment est-il?... Jandula to napsala přesně – DÍK!

Takhle nějak jsem si to za mnoho roků o patisonu vyzkoušel – a fakt jsem jeho velkým fandou… Já se také obvykle nedržím receptů pečlivě [přesněji řečeno – do éry „Labužníka“ jsem nikdy podle receptů nevařil, teprve některé „Labužnické recepty“ mě přiměly k ozkoušení], nýbrž improvizuji… Proto je někdy pro mě obtížné v mých receptech stanovovat správné hmotnosti, když to obvykle sypu ´od oka´. A co týče Tvé varianty, tak už jenom ty jáhly mě úplně nadchly!!! A zázvorová čalamáda!!! Jen si říkám, zda bys neměla tu svou variantu napsat mezi recepty – třeba také pro inspiraci někoho dalšího. V těch komentářích se za chvíli ztratí. Zvaž to…

Jandula
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka) MI_LANe,

jak jsem slibila, tak pisu, jak to dopadlo s druhou pulkou patisonu :-) Jenze ja mam problem, nikdy se neumim drzet receptu… Takže?
Patison orestovan na panvi, mezitim smejdim po lednicce (misto abych se drzela tvych surovin) a prihazuji neco malo uvarenych jahel, cerstva rajcatka a kus rozdrobeneho balkanu. Okorenim zatarem a lehce pikantni zazvorovou calamadou… A hle ta vune!!! A nerku-li ta chut!!! Bylo to vynikajici… Takze presne, jak si rikal, nechat patisonu svobodu, at si nasakne chute a vune ze „sousednich“ ingredienci, a pak mu byt pri konzumaci jen vdecen… DEKUJU!!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Květáková polévka Květáková polévka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz