Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na malinkaté kostičky nakrájený oloupaný patison polijeme citrónovou šťávou, posypeme trochou drceného pepře a soli, vhodíme na rozpálený tuk, krátce osmahneme, podlijeme bílým vínem a přikryté pokličkou dusíme několik minut (bez vody). Patisonové kostičky změknou (dusíme al dente - na skus), avšak zůstane jim jasná světlá barva.. Vhodnou přílohou je kornšpitz či banketka, případně plátek tmavého chleba. Můžeme podávat i s brambory, chceme-li ovšem vařit přílohu výrazně déle než hlavní jídlo...
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Kornšpitz či banketka, případně brambory…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka)
546 příspěvků 25.1.09 03:43
a já se na něj těším (a radost mi udělá!!!)… Zkusil jsem PATISON TARGET = _new opět v nové podobě; i predátorům zachutnal (já jsem také někdy predátor)!. A nezapomeň fakt na ten recept patisonu se zázvorovou čalamádou.. už jenom to, že bude Tvůj první, mě nadchne; a k tomu to chuťové očekávání… Prima!
41 příspěvků 25.1.09 03:43
No.. myslis? Ja tyhlety jidla „hodimcokolivnapanevaza5minutjim“ nejak nepovazuju za recepty
Taky mi da hodne sebeovladani drzet se
ingredienci a nepodlehnout vlastnim osvedcenym praktikam.. Ale to uz se tu
resilo xkrat a vzdycky se doslo k zaveru, ze u nekterych receptu se to
sebezpreni FAKT vyplati!! 
Ja tady spis ocima jim, nez bych varila… 

Ale pokud bych receptem potesila minimalne Tebe, tak ho sem soupnu. Bude to muj prvni
No a jahly… to je vyborna surovina, taky „zpatlatelna“ se vsim, co cloveka napadne…
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Takhle nějak jsem si to za mnoho roků o patisonu vyzkoušel – a fakt jsem jeho velkým fandou… Já se také obvykle nedržím receptů pečlivě [přesněji řečeno – do éry „Labužníka“ jsem nikdy podle receptů nevařil, teprve některé „Labužnické recepty“ mě přiměly k ozkoušení], nýbrž improvizuji… Proto je někdy pro mě obtížné v mých receptech stanovovat správné hmotnosti, když to obvykle sypu ´od oka´. A co týče Tvé varianty, tak už jenom ty jáhly mě úplně nadchly!!! A zázvorová čalamáda!!! Jen si říkám, zda bys neměla tu svou variantu napsat mezi recepty – třeba také pro inspiraci někoho dalšího. V těch komentářích se za chvíli ztratí. Zvaž to…
41 příspěvků 25.1.09 03:43
jak jsem slibila, tak pisu, jak to dopadlo s druhou pulkou patisonu
Jenze ja mam problem, nikdy se neumim drzet
receptu… Takže?
Patison orestovan na panvi, mezitim smejdim po lednicce (misto abych se drzela tvych surovin) a prihazuji neco malo uvarenych jahel, cerstva rajcatka a kus rozdrobeneho balkanu. Okorenim zatarem a lehce pikantni zazvorovou calamadou… A hle ta vune!!! A nerku-li ta chut!!! Bylo to vynikajici… Takze presne, jak si rikal, nechat patisonu svobodu, at si nasakne chute a vune ze „sousednich“ ingredienci, a pak mu byt pri konzumaci jen vdecen… DEKUJU!!!