Recept Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na malinkaté kostičky nakrájený oloupaný patison polijeme citrónovou šťávou, posypeme trochou drceného pepře a soli, vhodíme na rozpálený tuk, krátce osmahneme, podlijeme bílým vínem a přikryté pokličkou dusíme několik minut (bez vody). Patisonové kostičky změknou (dusíme al dente - na skus), avšak zůstane jim jasná světlá barva.. Vhodnou přílohou je kornšpitz či banketka, případně plátek tmavého chleba. Můžeme podávat i s brambory, chceme-li ovšem vařit přílohu výrazně déle než hlavní jídlo...

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 05.09.07 vloženo
  • 3665x zobrazeno

Čas přípravy

  • 9 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 oloupaný patison
  • 50 g oleje (olivový neuškodí)
  • špetka drceného bílého pepře
  • citrónová šťáva z půl citrónu
  • 2 polévkové lžíce bílého vína
  • sůl

Doporučená příloha

  • Kornšpitz či banketka, případně brambory…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Comment est-il?... - Jandula slíbila recept

a já se na něj těším (a radost mi udělá!!!)… Zkusil jsem PATISON TARGET = _new opět v nové podobě; i predátorům zachutnal (já jsem také někdy predátor)!. A nezapomeň fakt na ten recept patisonu se zázvorovou čalamádou.. už jenom to, že bude Tvůj první, mě nadchne; a k tomu to chuťové očekávání… Prima!

Jandula
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka)

No.. myslis? Ja tyhlety jidla „hodimcokolivnapanevaza5minutjim“ nejak nepovazuju za recepty :-) Taky mi da hodne sebeovladani drzet se ingredienci a nepodlehnout vlastnim osvedcenym praktikam.. Ale to uz se tu resilo xkrat a vzdycky se doslo k zaveru, ze u nekterych receptu se to sebezpreni FAKT vyplati!! :-)
Ale pokud bych receptem potesila minimalne Tebe, tak ho sem soupnu. Bude to muj prvni :-) Ja tady spis ocima jim, nez bych varila… :-)
No a jahly… to je vyborna surovina, taky „zpatlatelna“ se vsim, co cloveka napadne… :-)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Comment est-il?... Jandula to napsala přesně – DÍK!

Takhle nějak jsem si to za mnoho roků o patisonu vyzkoušel – a fakt jsem jeho velkým fandou… Já se také obvykle nedržím receptů pečlivě [přesněji řečeno – do éry „Labužníka“ jsem nikdy podle receptů nevařil, teprve některé „Labužnické recepty“ mě přiměly k ozkoušení], nýbrž improvizuji… Proto je někdy pro mě obtížné v mých receptech stanovovat správné hmotnosti, když to obvykle sypu ´od oka´. A co týče Tvé varianty, tak už jenom ty jáhly mě úplně nadchly!!! A zázvorová čalamáda!!! Jen si říkám, zda bys neměla tu svou variantu napsat mezi recepty – třeba také pro inspiraci někoho dalšího. V těch komentářích se za chvíli ztratí. Zvaž to…

Jandula
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Comment est-il?... Patison takový jaký je (minutka) MI_LANe,

jak jsem slibila, tak pisu, jak to dopadlo s druhou pulkou patisonu :-) Jenze ja mam problem, nikdy se neumim drzet receptu… Takže?
Patison orestovan na panvi, mezitim smejdim po lednicce (misto abych se drzela tvych surovin) a prihazuji neco malo uvarenych jahel, cerstva rajcatka a kus rozdrobeneho balkanu. Okorenim zatarem a lehce pikantni zazvorovou calamadou… A hle ta vune!!! A nerku-li ta chut!!! Bylo to vynikajici… Takze presne, jak si rikal, nechat patisonu svobodu, at si nasakne chute a vune ze „sousednich“ ingredienci, a pak mu byt pri konzumaci jen vdecen… DEKUJU!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz