Recept Colomba Pasquale k Velikonocům

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Colomba Pasquale k Velikonocům

Postup

Popis k obrázku podle hodinových ručiček: Úplně nahoře, před červeně obarvenými vejci leží ¨Koruna-velikonoční Čeampelo s vejci¨, vedle jsou ¨Anglické vláčné křížové buchtičky¨pod něma ¨Colomba Pasguale¨, dole ¨Cibulový koláč na plechu¨ jak ho v Německu nazývají ¨Zwiebelkuchen¨, který podávají k Velikonocům a s tou bílou čepicí je ¨Kulič¨. Tyto velikonoční recepty jsou z Labužníka. __________________________________________________________________________________________ V míse našlehat dohromady 2 1/2 lžičky kvasnic, mléko a 1 hrnek mouky. Přikrýt mísu a nechat stát, až se kvásek zdvojnásobí v objemu, asi 1 hodinu. Lehce vymazat velkou mísu a dát ji stranou. Ke kvásku přidat zbytek kvasnic, zbytek mouky, 3/4 hrnku cukru, máslo, celá vajíčka, citronovou kůru, sůl, kandovanou pomerančovou kůru a hrozinky. Vypracovat v těsto do hladka, ale ještě trochu lepiva. Přendat do vymaštěné, připravené mísy, přikrýt a nechat kynout do dvojitého objemu asi 3-4 hodiny. Splasknout těsto pěstí. Položit papírovou, nebo plechovou formo ve tvaru holubice velikosti 25cmx30cm, nebo dortovou formu velikosti 25cm. na plech. Do středu formy vložit těsto a pomocí prstů ho rozetřít a natlačit stejnoměrně po celé formě. Přikrýt formu a dát znovu nakynout do dvojnásobného objemu, asi 2-3 hodiny. Předehřát troubu na 200°C. Položit pomleté mandle, zbytek cukru a bílky do mísky a vše utřít dohromady. Jemně rozetřít směs nahoru vykynutého těsta. Posypat povrch perlovým cukerm, lupínky mandlí a pudrovým cukrem. Péct po 10min. Snížit teplotu na 180°C a pokračovat v pěčení po dalších 40-50min., nebo až špejle zapíchnutá do středu je po vyjmutí čistá. Přendat formu na mřížku a nechat úplně vystydnout. Použijete-li papíru, tak krájet i s ním. P.S.: Tvar holubice je velice zjednodušený a může se použít pruh poskládaného pečícího papíru dokola zajišteného motouzkem, který se po vložení těsta dovnitř, různě zformuje do holubice.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 09.04.03 vloženo
  • 8268x zobrazeno

Ingredience

  • 4 lžičky aktivních suchých kvasnic
  • 3/4 hrnku teplého mléka
  • 4 hrnky polohrubé mouky + víc na vál
  • 3/4 hrnku (170g) másla pokojové teploty + víc na mísu
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 4 velká vajíčka
  • 2 velké bílky
  • 2 lžice kůry z vosku zbaveného cironu
  • 2 lžičky soli
  • 1 hrnek kandované pomerančové kůry, na jemno nakrájené
  • 3/4 hrnku hrozinek
  • 1 hrnek oloupaných mandlí, pomletých
  • 1 lžíce perlového cukru
  • 1/4 hrnku lupínků z oloupaných mandlí
  • 3 lžíce pudrového cukru
  • 1 hrnek je 250ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Colomba Pasquale k Velikonocům

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz