Recept Colomba Pasquale k Velikonocům

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Colomba Pasquale k Velikonocům

Postup

Popis k obrázku podle hodinových ručiček: Úplně nahoře, před červeně obarvenými vejci leží ¨Koruna-velikonoční Čeampelo s vejci¨, vedle jsou ¨Anglické vláčné křížové buchtičky¨pod něma ¨Colomba Pasguale¨, dole ¨Cibulový koláč na plechu¨ jak ho v Německu nazývají ¨Zwiebelkuchen¨, který podávají k Velikonocům a s tou bílou čepicí je ¨Kulič¨. Tyto velikonoční recepty jsou z Labužníka. __________________________________________________________________________________________ V míse našlehat dohromady 2 1/2 lžičky kvasnic, mléko a 1 hrnek mouky. Přikrýt mísu a nechat stát, až se kvásek zdvojnásobí v objemu, asi 1 hodinu. Lehce vymazat velkou mísu a dát ji stranou. Ke kvásku přidat zbytek kvasnic, zbytek mouky, 3/4 hrnku cukru, máslo, celá vajíčka, citronovou kůru, sůl, kandovanou pomerančovou kůru a hrozinky. Vypracovat v těsto do hladka, ale ještě trochu lepiva. Přendat do vymaštěné, připravené mísy, přikrýt a nechat kynout do dvojitého objemu asi 3-4 hodiny. Splasknout těsto pěstí. Položit papírovou, nebo plechovou formo ve tvaru holubice velikosti 25cmx30cm, nebo dortovou formu velikosti 25cm. na plech. Do středu formy vložit těsto a pomocí prstů ho rozetřít a natlačit stejnoměrně po celé formě. Přikrýt formu a dát znovu nakynout do dvojnásobného objemu, asi 2-3 hodiny. Předehřát troubu na 200°C. Položit pomleté mandle, zbytek cukru a bílky do mísky a vše utřít dohromady. Jemně rozetřít směs nahoru vykynutého těsta. Posypat povrch perlovým cukerm, lupínky mandlí a pudrovým cukrem. Péct po 10min. Snížit teplotu na 180°C a pokračovat v pěčení po dalších 40-50min., nebo až špejle zapíchnutá do středu je po vyjmutí čistá. Přendat formu na mřížku a nechat úplně vystydnout. Použijete-li papíru, tak krájet i s ním. P.S.: Tvar holubice je velice zjednodušený a může se použít pruh poskládaného pečícího papíru dokola zajišteného motouzkem, který se po vložení těsta dovnitř, různě zformuje do holubice.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 09.04.03 vloženo
  • 8353x zobrazeno

Ingredience

  • 4 lžičky aktivních suchých kvasnic
  • 3/4 hrnku teplého mléka
  • 4 hrnky polohrubé mouky + víc na vál
  • 3/4 hrnku (170g) másla pokojové teploty + víc na mísu
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 4 velká vajíčka
  • 2 velké bílky
  • 2 lžice kůry z vosku zbaveného cironu
  • 2 lžičky soli
  • 1 hrnek kandované pomerančové kůry, na jemno nakrájené
  • 3/4 hrnku hrozinek
  • 1 hrnek oloupaných mandlí, pomletých
  • 1 lžíce perlového cukru
  • 1/4 hrnku lupínků z oloupaných mandlí
  • 3 lžíce pudrového cukru
  • 1 hrnek je 250ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Colomba Pasquale k Velikonocům

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz