Recept Čokoládový velikonoční zajíček

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny ingredience, kromě čokolády, vložíme do formy. Pamatujme na to, že droždí nesmí být v kontaktu s tekutými ingrediencemi a se solí. Zapneme program těsto. Po vykynutí těsto vyjmeme na pomoučený vál. Pokud je potřeba, můžeme do těsta ještě zapracovat mouku. Těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné půlky zapracujeme čokoládu a zformujeme ji do bochánku. Bochánek dáme na pomaštěný plech a zploštíme na 13cm *(5")* kolo *(tělo zajíčka)*. Pro hlavu zformujeme do bochánku 1/3 odloženého těsta a umístíme ji na plech nad tělo. Mírně zploštíme a přimáčkneme k tělu zajíčka. Pro nos použijeme asi centimetrový bochánek, který umístíme na hlavu zajíčka. Pro tlapky a uši rozdělíme zbývající těsto na 4 díly. Z každého vyválíme 13 cm *(5")* dlouhé prameny. Dva prameny naaranžujeme po bocích tělíčka jako tlapky, konce přitlačíme zespodu tělíčka. Stejným způsobem naaranžujeme zbývající prameny jako uši nad hlavu zajíčka, přičemž konce pramenů přitlačíme zespodu hlavičky. Překryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě po dobu asi 30-45 minut nebo do zdvojnásobení objemu těsta. Pečeme při teplotě cca 180 °C *(350 °F)* asi 35-40 minut. Asi 15 minut poté, co těsto začíná hnědnout, jej překryjeme alobalem nebo pečicím papírem. Po upečení, sejmeme z plechu na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Podle vlastní fantazie ozdobíme *(oči a knoflíky čokoládovými bonbony; vousy, řasy a ostatní – polevou)*. Čerpáno z netu; volně přeloženo (2007).

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 4604x zobrazeno

Ingredience

  • 2/3 šálku teplého mléka
  • 1/3 šálku cukru
  • 1 velké vejce
  • 3 PL neslazeného kakaa
  • 2 PL másla nebo margarinu
  • 2 1/4 šálku mouky
  • 1 PL droždí, vhodného pro pekárny
  • 2 KL vanilkového extraktu
  • 1 KL soli
  • 1/4 šálku mléčné čokolády nebo "peanut butter chips":http://www.thechocolatestore.com/images/product-pictures/60_L_peanutbutter%20.jpg .

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládový velikonoční zajíček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz