Recept Čokoládový salám - nepečený
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Piškoty rozválíme válkem, ale ne moc nadrobno. Cukr rozmíchaný se 2 vajíčky přidáme do piškotu. Rozehřejeme tuk a vychladlý ho pomalu přikapáváme do mísy. Přidáme tam ostatní věci a těsto rukama vypracujeme a vytvarujeme váleček ve tvaru salámu. Ten pak zabalíme do pergamenového papíru a dáme ztuhnout do chladna. Ztuhlé krájíme na plátky. Vypadá to hezky, když jsou tam vidět bílé kousky piškotu po rozkrojení.
Recept je z kategorií: Cukroví
- 11.03.02 vloženo
- 34370x zobrazeno
Ingredience
- 15 dkg mletého cukru
- 2 celá vajíčka
- 6 dkg černého kakaa
- 1 ztužený 100 % tuk Lukana
- 20 - 30 dkg piškotů (2 balíky)
- balíček kandovaného ovoce
- posekané mandle, nebo ořechy
- trochu rumu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Čokoládový salám - nepečený
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Užitečné odkazy
- Recept, který stojí za vyzkoušení: Nepečený piškotový salám - lidovky.cz
- Slevy a akce: Nepečený salám - akcniceny.cz
- Diskuze o vaření, nápady a recepty: Nepečený salám - eMimino.cz
- Diskuze o vaření, nápady a recepty: Nepečený salám - eMimino.cz
- Diskuze o vaření, nápady a recepty: Nepečený salám, cukroví - eMimino.cz
- Diskuze o vaření, nápady a recepty: Rumový salám - eMimino.cz
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Čokoládový salám - nepečený
31 příspěvků 16.12.12 01:08
Já podobný věci dávám do umělého střívka na jitrnicový prejt. Na jednom konci to zavážete a naplníte. Krájí se to i s tím a pak sundá, anebo se to napřed rozřízne a sundá před nakrájením. Koupit se to dá běžně.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
našel jsem teď podobný recept, kde se namísto pergamenu používá celofán a ten se ještě před zabalením posype nastrouhaným kokosem.
Do hmoty lze přidat navíc rozinky a pokrájené kokosové suky