Recept Čokoládový Marquise s kávovou omáčkou (pro alis)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pomocí mikrotenového filmu vyložit terinu, nebo chlebíčkovou formu asi 1.2 l a film dobře uhladit. Do ohnivzdorné misky postavené nad pomalu vařící vodou vložit čokoládu a nechat ji rozpustit. Sem tam zamíchat. Sundat misku a rychle tam zašlehat máslo, žloutky jeden po druhém a rum, chcete-li. V čisté míse pomocí elektrického šlehače našlehat bílky do pěny. Zvýšit rychlost a šlehat bílky do měkkých kopečků a nakonec do tuhých kopečků, jejichž špičky trochu přepadávají. 1/3 bílků zamíchat do čokoládové směsi a potom tam lehce vložit zbytek. Nalít vše do připravené formy, tu přikrýt a vložit do mrazáku až do doby podávání. Omáčka: Na střední teplotě přivéct mléko do pomalého varu. Odstavit ho. V misce našlehat žloutky s cukrem do husta a krémova a zašlehat je do horkého mléka. Vrátit vše na pomalý oheň a pomocí dřevěné vařečky míchat tak dlouho, až omáčka začne houstnout a pokrývat vařečku. Přelít vše přes síto do vychlazené mísky. Zamíchat tam vanilkový extrakt, kávu a nechat vychladnout. Sem tam zamíchat. Potom omáčku vložit do chladničky do doby podávání. Vyjmout zmrzlý Marquise z mrazničky, odkrýt formu a ponořit ji na 10 sekund do horké vody. Vyklopit formu na destičku a sundat mikrotenový film. Marquise nakrájet horkým nožem na plátky (asi 2 na 1 porci), ty položit na individuální talířky, polít je omáčkou a ozdobit čokoládovými hoblinami a kávovými zrnky. Ihned podávat se skleničko desertního/slámového vína, chcete-li. TIP: Marquise se může podávat s jakoukoliv ovocnou omáčkou a ozdobou z malého bobulovitého ovoce.

Recept je z kategorií: Nepečené moučníky

Nahlásit recept

  • 19.03.06 vloženo
  • 4402x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 170 g posekané hořké čokolády
  • 60 g změklého másla
  • 4 velká vejce pokojové teploty, rozdělená
  • 2 lžíce rumu, nebo brandy, nemusí být
  • čokoládové hobliny a čokoládová kávová zrnka na ozdobu
  • Omáčka:
  • 60 ml mléka
  • 9 žloutků
  • 60 g jemného krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce instantní kávy + 2 lžíce horké vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládový Marquise s kávovou omáčkou (pro alis)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz