Recept Čokoládový Marquise s kávovou omáčkou (pro alis)

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Pomocí mikrotenového filmu vyložit terinu, nebo chlebíčkovou formu asi 1.2 l a film dobře uhladit. Do ohnivzdorné misky postavené nad pomalu vařící vodou vložit čokoládu a nechat ji rozpustit. Sem tam zamíchat. Sundat misku a rychle tam zašlehat máslo, žloutky jeden po druhém a rum, chcete-li. V čisté míse pomocí elektrického šlehače našlehat bílky do pěny. Zvýšit rychlost a šlehat bílky do měkkých kopečků a nakonec do tuhých kopečků, jejichž špičky trochu přepadávají. 1/3 bílků zamíchat do čokoládové směsi a potom tam lehce vložit zbytek. Nalít vše do připravené formy, tu přikrýt a vložit do mrazáku až do doby podávání. Omáčka: Na střední teplotě přivéct mléko do pomalého varu. Odstavit ho. V misce našlehat žloutky s cukrem do husta a krémova a zašlehat je do horkého mléka. Vrátit vše na pomalý oheň a pomocí dřevěné vařečky míchat tak dlouho, až omáčka začne houstnout a pokrývat vařečku. Přelít vše přes síto do vychlazené mísky. Zamíchat tam vanilkový extrakt, kávu a nechat vychladnout. Sem tam zamíchat. Potom omáčku vložit do chladničky do doby podávání. Vyjmout zmrzlý Marquise z mrazničky, odkrýt formu a ponořit ji na 10 sekund do horké vody. Vyklopit formu na destičku a sundat mikrotenový film. Marquise nakrájet horkým nožem na plátky (asi 2 na 1 porci), ty položit na individuální talířky, polít je omáčkou a ozdobit čokoládovými hoblinami a kávovými zrnky. Ihned podávat se skleničko desertního/slámového vína, chcete-li. TIP: Marquise se může podávat s jakoukoliv ovocnou omáčkou a ozdobou z malého bobulovitého ovoce.

Recept je z kategorií: Nepečené moučníky

Nahlásit recept

  • 19.03.06 vloženo
  • 4940x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 170 g posekané hořké čokolády
  • 60 g změklého másla
  • 4 velká vejce pokojové teploty, rozdělená
  • 2 lžíce rumu, nebo brandy, nemusí být
  • čokoládové hobliny a čokoládová kávová zrnka na ozdobu
  • Omáčka:
  • 60 ml mléka
  • 9 žloutků
  • 60 g jemného krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce instantní kávy + 2 lžíce horké vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládový Marquise s kávovou omáčkou (pro alis)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz