Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V hrnci spolu zahrejte mléko a smetanu, vmíchejte do nich rozlámanou cokoládu a míchejte az se rozpustí. Vejce, zloutek a cukr smíchejte spolu metlickou ale neslehejte do peny. Do této smesi pridejte cokoládové mléko a dobre promíchejte. Cokoládovou hmotu precedte pres sítko do osmi porcelánových nebo sklenených forem (musí snáset vyssí teplotu). Sklenice naplnte jen do asi 3/4 výsky, kazdou sklenici zakryjte alufolií a postavte je na dno pomalého hrnce. Do hrnce nalejte tolik varící vody, aby voda sahala do poloviny výsky forem. Varte zakryté na LOW 3 hodiny. Po uvarení nechte chvíli zchládnout, prípadne urychlete chládnutí tím, ze naberackou z hrnce odstraníte vetsinu vody. Formy s krémem opatrne vyjmete z hrnce a nechte je dál chládnout. Potom je dejte do chladnicky na nejméne 1 hodinu ale radeji déle, treba pres den nebo pres noc. Zbylou smetanu uslehejte, ochutte ji Baileys nebo Kahluou a rozdelte ji do forem s krémem. Nakonec posypte strouhanou cokoládou.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čokoládový krém v pomalém hrnci
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Janíčku, zase jedna dobrota vedle druhé a už to lítá.....Někam si se nám na chvíli ztratil, postrádala jsem tě- asi dovolená? My jedeme ráno a už se móóóóóóc těšíme!!!!!!
Měj se moc a moc hezky a pokračuj v těch tvých dobrůtkách! Jana