Recept Čokoládový korpus jemný - Sacher

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Změklé máslo se šlehá s polovinou cukru a postupně se přidávají žloutky. Z bílků se vyšlehá se zbylým cukrem pevný sníh a obě hmoty se lehce spojí. Nakonec se do směsi vařečkou vmíchá prosátá mouka smíchaná s kakaem. Hotová hmota se vloží do dortové formy, uhladí a peče zvolna v mírně vyhřáté troubě. Do másla se může přidat trochu vanilkového cukru a na špičku nože mleté skořice. *Poznámka:* Korpus používáme k přípravě Sachrova dortu, dortu pralinkového, pařížského a dortu Ludlab. Čerpáno z knihy Moučníky a cukroví (1971).

Recept je z kategorií: Korpusy

Nahlásit recept

  • 26.06.05 vloženo
  • 18956x zobrazeno

Ingredience

  • 6 vajec
  • 50 g másla
  • 80 g krupicového cukru
  • 50 g polohrubé mouky
  • 30 g kakaa
  • cukr vanilkový
  • skořice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládový korpus jemný - Sacher

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz