Recept Čokoládový korpus jemný - Sacher

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Změklé máslo se šlehá s polovinou cukru a postupně se přidávají žloutky. Z bílků se vyšlehá se zbylým cukrem pevný sníh a obě hmoty se lehce spojí. Nakonec se do směsi vařečkou vmíchá prosátá mouka smíchaná s kakaem. Hotová hmota se vloží do dortové formy, uhladí a peče zvolna v mírně vyhřáté troubě. Do másla se může přidat trochu vanilkového cukru a na špičku nože mleté skořice. *Poznámka:* Korpus používáme k přípravě Sachrova dortu, dortu pralinkového, pařížského a dortu Ludlab. Čerpáno z knihy Moučníky a cukroví (1971).

Recept je z kategorií: Korpusy

Nahlásit recept

  • 26.06.05 vloženo
  • 18352x zobrazeno

Ingredience

  • 6 vajec
  • 50 g másla
  • 80 g krupicového cukru
  • 50 g polohrubé mouky
  • 30 g kakaa
  • cukr vanilkový
  • skořice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládový korpus jemný - Sacher

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz