Recept Čokoládový koláč "ve vlastní šťávě"

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Celkem rychle připravený, velmi dobrý teplý dezert, známý pod názvem self saucing pudding, s kterým určitě překvapíte. Je tu podobný recept od Esmeraldy. Nevím přesně odkud recept pochází, pravděpodobně z Australie?

Postup

Troubu rozehřejeme na 180°C. Keramickou mísu nebo mísu z varného skla v průměru 20 cm vytřeme máslem. Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a rozkvedláme v něm vejce. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem a zalijeme mlékem. Dobře promícháme. Těsto natřeme do připravené mísy. Hnědý cukr smícháme s kakaem a nasypeme na těsto. Zalijeme opatrně vřelou vodou, vložíme hned do trouby a pečeme asi 35-40 minut. Během pečení se vytvoří pod koláčem čokoládová omáčka. Koláč musí být propečený, proto zkoušíme ke konci špejlí. Ale po 35 minutách, maximálně po 40 je propečený. Podáváme přímo z mísy, každý si může větší lžící položit porci na dezertní talíř a zalít čokoládovou omáčkou. Jako příloha je velmi dobrý ovocný kompot z čerstvého nebo mraženého ovoce - maliny, ostružiny nebo třesně/ višně. Ovoce chvilku povaříme, přidáme ve vodě rozmíchanou polévkovou lžíci Maizeny, chvilku povaříme a podáváme s koláčem. Může být i vanilková zmrzlina. Jestliže koláč zbyde, dá se samozřejmě jíst i studený. Čokoládová omáčka zůstane tekutá. Abyste mohli podávat koláč teplý a nemuseli spěchat s obědem, můžete si koláč připravit až do fáze, kdy ho posypete hnědým cukrem a kakaem. Než vložíte do trouby teprve potom zalijte vřelou vodou, ne dříve! Z tohoto množství těsta uděláte asi 6 porcí, pro větší jedlíky možná jenom 4 porce ;-). Přeji dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 03.06.15 vloženo
  • 1406x zobrazeno

Ingredience

  • 130 g polohrubé mouky
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 2 pl kakaa
  • 125 ml vlažného mléka
  • 60 g másla
  • 1 vejce
  • dále potřebujeme:
  • 150 g hnědého cukru, lepší je třtinový, není tak sladký
  • 2 pl kakaa
  • 250 ml vařící vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládový koláč "ve vlastní šťávě"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čokoládový koláč "ve vlastní šťávě"

jolana
5068 příspěvků 6.2.16 19:48

Lydie, skoda ze fotak nefunguje..puding je fajnovy..vdaka:)

PS: do vlazneho mlieka som dala este pred vajickom cokoladu milku mozno 50 gr a horku cokoladu 50 gr..rozpustila a potom rozkvedlal vajicko..proste kvoli sladkosti, nechcem cukor do muky..a hore 1 PL lyzicu cukru s kakaom a aj tak je fajnovy cokoladovy..

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz