Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejdříve si připravíme třešňovou náplň. Třešně s cukrem a červeným vínem chvilku povaříme. Maizenu rozmícháme v 6 pl vody nebo vína, přidáme k třešním a necháme ještě chvilku povařit. Odstavíme a necháme vychladnout. Troubu rozehřejeme na 180°C. Ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem a solí, přidáme vejce, jedno po druhém. Prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a postupně přidáváme. Nakonec vmícháme víno. Do formy vyložené pečícím papírem natřeme polovinu těsta a pokryjeme třešňovou náplní. Necháme asi 1 cm od kraje volný. Na třešně dobře rozetřeme zbytek těsta. Pečeme asi 60-70 minut. (Ke konci zkoušíme špejlí). Necháme dobře vychladnout, pocukrujeme a podáváme. Kdo chce může udělat čokoládovou polevu, ale není zapotřebí. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Koláče
káva, šlehačka
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čokoládový koláč s třešňovou nápní