Recept Čokoládový koláč s Toblerone

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čokoládový koláč s Toblerone

Úvod

Je to těžké, je to sladké, ale je to dobré…

Postup

Troubu rozehřejeme na 180°C.

Čokolády nalámeme na kousky a spolu s máslem rozehřejeme a rozmícháme do hladké hmoty. Z bílků ušleháme se špetkou soli sníh.

Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme maizenu, čokoládovou směs, opatrně vmícháme sníh a těsto nalijeme do kulaté formy (26 cm). Pečeme 30 min.

Před podáváním necháme dobře vychladit.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 05.02.11 vloženo
  • 4400x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Ingredience

  • 100 g Toblerone - mléčná, nebo tmavá, nebo napůl
  • 150 g čokolády min. 50%
  • 100 g másla
  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 50 g maizeny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.06.16 13:05

Tak hned uloženo i v oblíbených, abych zase nemusela hledat…
Měli jsme již jednou a já si ho tehdy neuložila.
Tentokrát doplněn o krém z tvarohu a našlehané šlehačky a trochu ovoce, protože se povedl trošku „mísovitého“ tvaru, což ale rozhodně nebylo na škodu…
Toblerone použita hořká.

Opět výborný!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Čokoládový koláč s Toblerone

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Poltergeist
2 příspěvky 17.02.12 12:22

Ano, troubu jsem měla rozehřátou, dodržela jsem postup, všechno přesně. Vím, že těsto je jiné. Konzumovat jsme ho mohli až po další cca půlhodině. Ale chuťově je vynikající!! Zkusím ho v brzku ještě jednou a uvidím. :)

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.02.12 18:54

Poltergeist, troubu jsi mela rozehratou dopredu? Velikost formy zhruba podobnou? Nemam tuseni, co to mohlo zpusobit, pecu tenhle kolac pravidelne a nikdy mi syrovy nevysel. Mozna se ti zda, ze je syrovy - upeceny ma jinou konzistenci, nez nase babovka napriklad, pod krehkou kurkou je takova hutna cokoladova hmota. Neni v nem zadna mouka, ktera by vytvorila klasicky piskot. Bylo to vazne tekute?

 
Frantiska
927 příspěvků 01.02.12 17:10

to je zvlastni ja jsem zkousela skoro ten samy recept, ale bez 50 g maizeny a upeklo se mi to behem 20ti minut

 
Poltergeist
2 příspěvky 01.02.12 16:43

:,( Po půlhodině v troubě je to uvnitř úplně syrové. Dodržela jsem neprosto přesně postup. Nejsem si vědoma žádné chyby.
Po další třičtvrtě hodině je to uvnitř pořád syrové. Ne tolik ale je. Co je s tím?

 
suzanka
161 příspěvků 13.02.11 21:02

upečeno, nádherný recept, měla jsem jen čokoládu na vaření a výsledek naprosto geniální, díky :-D

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.02.11 19:07

Jsem rada, ze se povedlo!

 
pamela
68 příspěvků 06.02.11 18:40

Tak musim napsat,ze dobrota se povedla,s kopeckem vanilkove zmrzliny vyborna!!!!!Do­porucuji vyzkouset.Diky za tento receptik. :-)

 
pamela
68 příspěvků 06.02.11 10:43

To vypada skvele.....skocim pro cokolky a vrhnu se na peceni…k veceru dorazi kamaradka na kavu......tak snad se mi dortik povede!!!! :lol:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuře na medu Kuře na medu
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz