Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ma-rie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100g cukru. Utřete 3 žloutky, 75g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh s bílků a prosátou mouku, těsto vařečkou opatrně obracejte. Těsto pečte v tukem vymazané a moukou vysypané formě. Upečené těsto nechte vychladnout. Nařežte vodorovné pláty. Máslo utřete s moučkovým cukrem a žloutky, přidejte špetku soli, kakao. Krémem potřete piškotové pláty a "ježka" opět sestavte. Hotovou čokoládovou polevu nechte rozehřát ve vodní lázni. Do "ježka" zapíchejte rozpůlené mandle a zalijte čokoládovou polevou. Poznámka Na ozdobu ježka počítejte 1 lískový oříšek, 2 bílé a 2 modré lentilky, které vtlačíte jako tlamičku a očička do vlhké polev
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čokoládový ježek