Recept Čokoládový dezert
Bunter Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Postup je znázorněn na obrázcích. 1. Marcipán nastrouháme na hrubé straně struhadla.Do misky dáme vejce a kakao,lehce našleháme,přidáme nastrouhaný marcipán a promícháme. 2. Do dobře vymazané formy rovnoměrně rozdělíme masu,upečeme a necháme ve formě na roštu vychladnout. 3. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme jí ve vodní lázni.Šlehačku ušleháme na pevnou konzistenci a vmícháme jí do čokolády současně se žloutky. 4. Čokoládovou masu navršíme na upečený korpus,uhladíme a dáme na 3 hodiny do mrazničky.Asi 30-45 minut před podáváním dezert vyjmeme z mrazničky a necháme povolit.Maliny a cukr vložíme do mixéru a umixujeme.Touto štávou porce dezertu částečně přelijeme. Korpus pečeme na prostředním roštu trouby při 175°C asi 20 minut Dobrá rada: čokoládu lze rozpustit v mikrovlnné troubě. Čokoládu nalámeme a dáme do skleněné či porcelánové misky. Troubu nastavíme na plný výkon 1-3 minuty za občasného zamíchání. Náplň je radno ochutit sklenkou sherry nebo portského
Recept je z kategorií: Moučníky
- 04.03.04 vloženo
- 12532x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 10 porcí
Ingredience
- Korpus:
- 300 g marcipánu
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce kakaa
- Náplň:
- 250 g bílé čokolády
- 6 dl šlehačky
- 4 žloutky
- Malinová šťáva:
- 200 g malin
- 1 dl pískového cukru
- Forma:
- kulatá dortová forma o průměru 25 cm
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Čokoládový dezert
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Čokoládový dezert
vypadá to nádherně…možná by se dala použít i bílá čokoládová poleva Dr. Oetkera..co říkáš, Tome?