Recept Čokoládový bochánek se sušenými třešněmi (Americká kuchyně)

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čokoládový bochánek se sušenými třešněmi (Americká kuchyně)

Postup

13. V hrnku smícháme teplou vodu, droždí a 1 čajovou lžičku cukru.
14. Ve velké míse smícháme 3 hrnky mouky, kakao, hnědý cukr a sůl.
15. V další misce vařečkou zamícháme teplou kávu, máslo, žloutek a směs s droždím z bodu 1.
16. Ruce si poprášíme moukou a vše důkladně prohněteme.
17. Vzniklé těsto vyklopíme na pomoučněný vál a hněteme tak dlouho, dokud těsto není elastické.
18. Do těsta zapracujeme třešně a nasekanou hořkou čokoládu.
19. Z těsta vytvoříme kouli, kterou přendáme do mísy vymazané tukem a přikryjeme plastickou fólií a necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem (přibližně 1 hodinu).
20. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na dvě stejné části. Přikryjeme a necháme asi 15 minut odpočinout.
21. Z těsta vytvoříme kouli, kterou hněteme, dokud těsto není pevné. Koule přemístíme na plech cca 6 cm od sebe. Přikryjeme a necháme opět kynout – asi 1 hodinu.
22. Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
23. V hrnečku si smíchám trošku žloutku s vodou a pomažeme vršek bochánku. Bochánek následně poprášíme zbytkem cukru a ostrým nožem uděláme zářez ve tvaru kříže.
24. Pečeme asi 25-30 minut a potom volně přikryjeme alobalem a pečeme dalších 20 minut.
25. Bochánek vyjmeme z trouby a dáme vychladnout na pekařskou mřížku.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 18.05.14 vloženo
  • 3870x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • ¼ hrnku teplé vody (60 ml)
  • 1 sáček sušeného droždí ( 8g)
  • 3 čajové lžičky cukru
  • 3,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1/3 hrnku kakaového prášku
  • 1/3 hrnku hnědého cukru
  • 1 ¾ čajové lžičky soli
  • 1 hrnek uvařené kávy ochlazené na cca 50 stupňů Celsia
  • 4 polévkové lžíce měkkého másla
  • 1 velké vejce
  • 1,5 hrnku sušených třešní
  • 90 g kvalitní hořké čokolády
  • 1/3 hrnku pekanových ořechů – možno vyměnit za vlašské
  • Velikost hrnku – cca 240 ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 23.05.14 13:21

Výborný recept. Bochník chutí fantasticky! Ďakujem za recept.

Droždia som dala 4 g. Myslím, že stačilo. Cesto nebolo husté, pracovalo sa s ním veľmi dobre.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

exczech 18.05.14 20:34

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Čokoládový bochánek se sušenými třešněmi (Americká kuchyně)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
297 příspěvků 25.06.14 15:14
Diky

Lydusko dekuji za pridanou fotku upeceneho chleba a i fotky celeho postupu, nadhera :)

 
birkana
1674 příspěvků 25.06.14 09:07

@Lyduska, pan kolega patrně reaguje na diskusní příspěvky z května - asi na ten z 20. 5. 2014 07:51 - jestli se nemýlím :twisted: :mavam:

 
Lyduska
354 příspěvků 25.06.14 06:35

@exczech Dobré ráno :-) O ktorej fotke je reč? :-)

Příspěvek upraven 25.06.14 v 06:38

 
exczech
297 příspěvků 25.06.14 01:27

@tlustá bába To je hezke ze umite hledat recepty, ale videla jste tam snad recept na ten chleba. A mimochodem ta fotka je stejna jako ta co jsem nasel mezi spoustou stock pictures!

 
Lyduska
354 příspěvků 26.05.14 22:09

Veľmi pekne ďakujem!

 
exczech
297 příspěvků 26.05.14 19:22
Chleb z ucebnice

Toto je jeden s chlebu z ucebnice ktery jsem delal jak jsem jeste ucil. Dobry chleb.

 
exczech
297 příspěvků 23.05.14 17:48

@Lyduska Jedine chleby z osnov co jsem z nich ucil, ale podivam se a dam Vam na osobni spravy. Umite Anglicky? Bylo by to tak jednodussi ze bych to nemusel prekladat ;)

Příspěvek upraven 23.05.14 v 17:49

 
Lyduska
354 příspěvků 23.05.14 17:03

@exczech Ďakujem za recept. Máte po ruke aj recept na typický chlieb (slaný) z oblasti, kde žijete?

Příspěvek upraven 23.05.14 v 18:07

 
exczech
297 příspěvků 23.05.14 14:43
Podareny chleba

@ Lyduska Jsme velmi rad ze se Vam Ten recept libil a soudic podle tech fotek celeho postupu to bylo vse v poradku Cleb Vam vysel doopravdy hnedle lepe nez me ;) :* Gratuluji :kytka:

Příspěvek upraven 23.05.14 v 14:44

 
exczech
297 příspěvků 23.05.14 14:05

@Lyduska U nas jsou specialni odmerky na mereni suchych ingrediences a rika se jim measuring spoons. Ovsem ta cajova lzicka je asi vetsiho obsahu nez ta Tea spoon na mereni. Omlouvam se za nedostatecne vysvetleni, ale trochu vice drozdi nebude na skodu, pokud to nejni dvojnasobek ;)

 
exczech
297 příspěvků 23.05.14 14:03

@Lyduska Jiz jsem to provedl :)

 
Lyduska
354 příspěvků 23.05.14 13:42

Aha… až teraz čítam pozornejšie Váš komentár. V pôvodnej vezii receptu ste, zdá sa mi, uviedli 3 čajové lyžičky droždia. Ja som použila 3 ČL droždia a podľa mňa to bolo akurát. Dvojnásobné množstvo by sa mi zdalo priveľa. (?)

Příspěvek upraven 23.05.14 v 13:48

 
Lyduska
354 příspěvků 23.05.14 13:35

Možno, že by ste mohol dopísať do receptu, že 1 sáčok droždia je 8 g. Žijeme v rôznych kútoch sveta a tieto údaje sa môžu líšiť. Tu v Nórsku má jeden sáčok sušeného droždia 12 g. Keď som kupovala s mamičkou na Slovensku, boli sáčky o hmotnosti 7 g alebo 5 g.

 
exczech
297 příspěvků 23.05.14 12:52

@birkana U nas je Fleischmann's ac­tive dry yeast ve sklenicce obsahu 4 unce=113 gramu a uvadi to ze se to rovna 16 sackum.Ale jelikoz ja pouzivam drozdi casto tak sacky nekupuju a naberu si potrebne mnozstvi merici lzickou.Mame na mereni suchych ingredienci lzicky od Table spoon, teaspoon a potom 1/2 a nebo 1/4 teaspoon.

Příspěvek upraven 23.05.14 v 14:01

 
exczech
297 příspěvků 23.05.14 12:44

@Lyduska 1 sacek je asi 8 gramu.

 
Lyduska
354 příspěvků 23.05.14 11:22

Boli to 3 ČL. Nórske :-). Zarovnané. Na váhu toho boli 4 g.
Už pojde do rúry o chvíľu. Vsetko ukážem. Sama som zvedavá. S cestom sa ale výborne pracovalo. Vyrobila som dva podlhovasté bochníky - tvaru chleba.

Příspěvek upraven 23.05.14 v 11:22

 
tlustá bába
1211 příspěvků 23.05.14 11:15

@Lyduska
4 gramy je tak 1 čajová lžička, to jsem tedy zvědavá! Už to je??? Ukaž, ukaž!

 
Lyduska
354 příspěvků 23.05.14 08:46

Dala som 4 g. Už kysne.

 
birkana
1674 příspěvků 23.05.14 07:42

@Lyduska, droždí Fermipan má 11 g (na 1 kg mouky). Droždí RUF má váhu 7 g (na 500 g mouky) :think:.

 
Lyduska
354 příspěvků 23.05.14 06:47

Koľko gramov má jeden sáčok sušeného droždia?
3 ČL bolo v recepte uvedené pred úpravou receptu?

 
exczech
297 příspěvků 22.05.14 22:10

@casino Ten recept me prelozila jedna pani ktera ma Ceskou klvasnici ta me to tady dala. Nevim proc musite porad rejpat, dela vam to snad dobre? A mimo jine, uz je to opraveno diky te pani

Příspěvek upraven 22.05.14 v 22:14

 
casino
4479 příspěvků 22.05.14 20:37
Čokoládový bochánek se sušenými třešněmi

@exczech a název s diakritikou už dokážete zkopírovat sám, že jo :)
***
MAKRONKY se ptaly na pohádku O červené punčošce… Tak jsem jim poradil k počtení příspěvky pod tímto rcp :lol: :P :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 22.05.14 19:45

@birkana U nas se tomu rika desertni chleb a je dost pouzivany k snidani

 
exczech
297 příspěvků 22.05.14 19:42

@galvus O to jsem se uz jednou pokousel, ale tomu by nikdo nerozumel. Ten preklad od Mr. Google je hrozny. To ja to prelozim lepsi.

 
exczech
297 příspěvků 22.05.14 19:41

@tlustá bába Jedna dobra bytost tady me to prepsala do Cestiny, tak jsem to uz zmenil. Doufam ze to je postacujici i kdyz nyni bez fotky ;)

 
galvus
5 příspěvků 22.05.14 15:14

Tam kam pan @excech poslal neustále se vtírající a přechytralou paní @di je v pořádku. Řekla si o to. Věčně jen poučuje, číhá tu na chyby druhých ale aby sama předvedla obrázek něčeho uvařeného to ne. Jen slaboduše omlouvá svojí nedostatečnost proč nepředloží recept. A pak kňourá a pláče dojetím že jste se jí zastali. A recept nedá dohromady jen úplný pitomec. Češtin je podle mě srozumitelnější než od předkladače mistra @googla.
A biskupský chlebíček také není bochník.
Pane @excech fotku byste měl odstranit a nahradit vlastní. To rozhodně nebyla správná volba. A poznámka o původu receptu se jistě dá doplnit.

 
birkana
1674 příspěvků 22.05.14 08:56

@tlustá bába, ta polopatická definice chléb x buchta byla určena pro @exczech jako reakce na jeho příspěvek ze včera z 19:21, kterým se patrně ohrazoval proti názoru Hubeného dědka, jenž tento „božský výtvor“ připodobnil ke Kakaové buchtě (příspěvek z 20. 5. 20:20) :lol: :lol: :lol:

Chleby jsou, pravda, různé. Přijela neteř z dovolené v Indonésii. Kdesi po cestě koupila nádherně vyhlížející sendvič. U nás se „nacpala“ svíčkové a tak mi tu dobrůtku věnovala. Zakousla jsem se :twisted: :twisted: :twisted: - sendvič byl s lahodnou rybí náplní, jen ten chléb (vyhlížel jako běžný toastový čtverec) byl sladký. Tedy ono to nebylo špatné, jenže já tu chuťovou kombinaci nečekala :zed:

 
tlustá bába
1211 příspěvků 22.05.14 08:27

@birkana
S názvem problém nemám. Ve světě se slovem „chléb“ označují roztodivné věci. Viz irská, švédská, německá, dánská a podobná kuchyně. Myslím, že i v Čechách se pekl chléb, který byl spíš perníkem.
Dostatečné varování, že se nejedná o pravý český, pšenično žitný kváskový chléb, je obsaženo v názvu Čokoládový chléb se sušenými třešněmi.
Jsem zvědavá na Lydusku, co s tím provede. :mavam:

 
birkana
1674 příspěvků 22.05.14 07:53

@exczech, u nás (v českém prostředí) pod pojmem chléb většinou chápeme kynutý slaný bochník. Buchta je u nás sladká. Tedy sladký chléb (chlebíček), navíc ještě s ovocnou náplní = buchta 8o

Příspěvek upraven 22.05.14 v 08:03

 
birkana
1674 příspěvků 22.05.14 07:45

Připojím se s mým dojmem z návštěvy příbuzných v USA (žijí na předměstí Chicaga, mají dospívající děti, otec je úředník v bance, matka, původem Němka pořádá konverzační kurzy němčiny) před 8 roky. Oni i jejich známí „vaří“ většinou hotovky, něco se nechá dovézt, na snídani se chodí „ven“ :mrgreen:. Vrchol gastronomického umění je „opalování“ hambáčů na grilu.

Jestliže nás (sem přispívající) @exczech vidí ve stejném světle, pak nám přináší (a určitě rád) to „světlo poznání a osvětu“, jak trefně kdesi kdosi poznamenal/a. Možná, že kdyby se náš server jmenoval např. „Klub elitních kuchařů“, @exczech by se necítil tak povýšeně a nebyl by arogantní (se zdravým sebevědomím to nemá nic společného) až sprostý :evil:

BTW, @exczech, poslat někoho kamsi (dál než „do háje“) jde i bez sprostých slov :jazyk:, chce to být jen tak trochu diplomat :think: A už ve škole (zde, v srdéčku Evropy) jsi zajisté slyšel, že: „“Opisovat se nemá!!! :lol:

edit: překlepy

Příspěvek upraven 22.05.14 v 08:37

 
exczech
297 příspěvků 21.05.14 19:21

@tlustá bába Je zrejme ze urcite veci jsem nevedel, tak dodatecne dodavam ze recept na ten chleb a ne jak nekdo poznamenal „cokoladova buchta“ je z osnov na peceni chleba a ruznych jinych veci z pekarny tak jsem si mysllel kdyz je to z nasi knihy pro zaky na uceni, ze je to OK pouzit no a tu fotku jsem jiz vysvetlil tak znovu dodavam ze fotka je "stock picture " z internetu.

 
tlustá bába
1211 příspěvků 21.05.14 17:54

@exczech
Právě, že je to patrné.
Pochopila bych, kdyby přímo v receptu bylo upozornění, že se nejedná o mé dílo, ale byla by škoda ten recept nerozšířit. Čili - přeložím, vložím a UVEDU ZDROJ! Totéž s fotografií.
Předem - nikoliv až poté, co mi někdo vynadá, že se chlubím cizím peřím!
Dovolte mi také jedno statement (ve smyslu prohlášení): prohlašuji, že drtivá většina z nás již vařečku v životě viděla, prohlašuji, že je vysoce pravděpodobné, že mnozí z nás učili, nebo ještě učí a prohlašuji, že nelze vyloučit, že jsou mezi námi i královny krásy…

 
exczech
297 příspěvků 21.05.14 16:08

@tlustá bába Jak uz jsem se zminil o tom receptu, ten jsem se snazil prekladat z receptu ktery jsme pouzivali ve skole, ale jelikoz jsem nemel k nemu fotku tak jsem si z internetu stahnul stock picture aniz bych vedel od kud pochazi. Ale myslet si muzete co chcete ja se rozhodne neminim obhajovat z me „nadrazenosti“ i kdyz nechapu co dela moje recepty a jejich popisovani " vytahovanim" A jestli se zminim ze jsem to delal cely zivot a i to ucil to je jenom statement o me pozici a neminim tim nikoho ponizovat. A za druhe pokud jste si mohla vsimnout mych dalsich receptu a fotek u nich prilozenych tak doufam ze je z nich zrejme ze jsou to doopravdy moje vytvory a fotky!!

 
tlustá bába
1211 příspěvků 21.05.14 15:53

K češtině:
Ono to má co dělat s inteligencí, slušným vychováním a samozřejmě, i s výbavou, s jakou z této země odcházeli…píše sem víc lidí, kteří trvale žijí mimo Českou republiku a mnozí již několik desetiletí. Většinou píší tak, že nám vůbec nepřijde, že žijí mimo rodnou hroudu, ale sem tam se stane, že použijí nesprávný tvar, udělají gramatickou chybu, automaticky napíší cizojazyčné slovo, mají nesprávný slovosled… no a?!
My, co celý život sedíme na zadku v Čechách, těch chyb sekáme také požehnaně. Myslím, že Bento se omlouvá naprosto zbytečně. Navíc, případná chyba je u něj vyvážená nápadem, invencí, hezkým obrázkem…
(Nechci jmenovat, ale - např. Casinova čeština je ultra roztomilá - je to jeden z důvodů, proč Casino oblibuji.)
Ale z nikoho necítím takový nepochopitený pocit vlastní nadřazenosti, jako z exczecha. A přitom - co nám ten mistr světa vlastně předvedl?
Naposledy ukradený recept s ukradenou fotografií.
Pochopila bych, kdyby napsal, hele, lidi, tady se vaří tohle a je to moc dobré, vyzkoušejte to, takhle to má vypadat. Až budu mít chvilku, upeču to a přidám fotku vlastnoručního výtvoru.
Mám dojem, že jsme to měli sežrat i s chlupama a kácet se obdivem a volat alelujá, spasiteli náš!
To bych musela být opravdu padlá na hlavu, zvlášť, když už sem pár svých fotografií vložil.

 
Lyduska
354 příspěvků 21.05.14 08:04

Včera po ceste z práce som kúpila sušené višne - sušené čerešne nemali :-)

 
casino
4479 příspěvků 21.05.14 07:39
Nejčastěji se píše: 1 cup = 240 (250) ml

…a předhazovat komukoli žijícímu v cizojazyčném prostředí jeho jazykovou nedostatečnost, je eticky nedostatečné 8) Co my víme, v jakém prostředí ten který „ex“ žije a jak často si může poklábosit v mateřtině, he :?:
(mám kamaráda zrozeného na břehu Moravy, který co se přiženil do Prahy, tak za pouhý rok zapomněl mluvit jak mu zobák narostl a zpívá jako rodilý cajzl křtěný Vltavou :mrgreen:

Edit:
Opravena hrupppka, fuj :oops:

Příspěvek upraven 21.05.14 v 12:39

 
Labužník janeta02
2 příspěvky 21.05.14 04:20

Děkuji za Vaše zajímavé recepty. A pokud jde o češtinu, také žiju už nějakou dobu v USA a všimla jsem si jedné věci, pokud se doma mluví česky, tak čeština ani po letech moc neutrpí, ale předpokládám, že toto není Váš případ. Těším se na Vaše další recepty.

 
exczech
297 příspěvků 21.05.14 02:14

@radium Hrnek v Anglictine " measuring cup " je 8 loz coz je 240ml.

Příspěvek upraven 22.05.14 v 16:55

 
exczech
297 příspěvků 21.05.14 02:12

@radium Jelikoz jsem neumel prelozi Measuring cup tak jsem pouzil slovo hrnek. Jinak measuring cup je 8 Tekutych unci, ale neda se to pouzivat v prekladu na suche miry, jelikoz kazda vec ma jinou hmotnotu a ne kazdy cup je 8 oz.
1 cup se rovna 240 ml

Příspěvek upraven 22.05.14 v 22:16

 
Bento
794 příspěvků 21.05.14 00:21

Len taka poznamka, ja som si tiez uvedomil ze mam problem s pisanou komunikaciou, po vela rokoch vonku.Je to hlavne slovna stavba a struktura - slovosled.Plus podobne cudzie slova a slova ( napr. IT) ktore neexistovali ked som odisiel pred 34 rokmi.
A prehadzovat klavesnicu hore dole z EN na SL-CZ, nedoporucujem ked mate nahodou daake uradne veci na pocitaci ( vlastna draha neprijemna skusenost - americka eng ma datum 2014 05 21… slovenska 21 05 2014… :pocitac: :oops: stalo to dost casu a penazi+ vysvetlovania danovemu radu, navyrabalo to totalny bordel v cislach v tabulkach.

 
radium
34 příspěvků 20.05.14 23:29

@exczech poprvé za dobu vašeho působení s vámi souhlasím.

Jediné, co mi v receptu chybí, je velikost hrnku. Na svých toulkách světem jsem potkalo hrnky o různých objemech.

Ne každý má nadání na jazyky. Zajímalo by mne, jak by se po 45 letech v Americe vyjadřovalo v češtině zdejší ukejhané komando…

Příspěvek upraven 20.05.14 v 23:30

 
hubenej dědek
29 příspěvků 20.05.14 20:20

Recepty na chleba mě zajímají stejně jako diskuze k nim. Ovšem tak „věcný“ příspěvek od nicku exczech, to se hned tak nevidí. Vypadá to, že žije někde, kde se netrpí kritika ani slušná komunikace. Jeho slovní zásoba se v emigraci nějak scvrkla. :(
A když už to má být k receptu, tak tohle mi přijde jako kakaová buchta. Do chleba to má asi tak daleko jako exczech do gentlemana.

 
Dadooa
268 příspěvků 20.05.14 20:07

Sem to rikala..

 
di
2451 příspěvků 20.05.14 19:47

Děvčátka krásná, děkuji za Vaše názory i za zastání, ale bohužel se obávám, že není všem dnům konec a že ještě mnohokrát budeme, my nevědomé opičky žijící na stromech mimo civilizaci, hodnotně a erudovaně poučeny. Takové ego se hned tak nedá.
Jinak samozřejmě přeju krásný večer všem.

 
Eja
3831 příspěvků 20.05.14 08:28

@exczech Těšilo nás :mavam: bylo to krátké a bylo toho dost :mavam:

 
tlustá bába
1211 příspěvků 20.05.14 07:51

Ono je to patrné na první pohled.
http://blog.fairwaymarket.com/…ble-flowers/
„Vaše“ recepty si můžeme najít jinde. My se tu, vážený pane, chlubíme vlastním peřím.

 
exczech
297 příspěvků 20.05.14 07:15

@di Ja vam neco reknu, jestli je tady nekdo neprijemny tak jste to vy a to je mirne slovo nebot takovych hovad jako vy jsem uz dlouho nepotkal a mimo jine ja jsem tady moc vasich receptu nevidel, jenom hledate chyby u jinych lidi. Doposud jak rikate jsem se drzel zpatky, ale ted vam otevrene reknu ze me muzete akorat polibit prdel. Ja jsem tady prisel z umysle se podelit o nejake recepty a ne se dohadovat s blbcema. Tak si to tady uzijte a ja se loucim :pocitac:

 
di
2451 příspěvků 19.05.14 19:51

No, esme je v Austrálii stejně dlouho a problémy s češtinou nemá. Myslím, že pokud nás chcete i nadále oblažovat svými recepty, sežeňte si dobrý slovník (jeden tip už jsem poskytla) nebo dobrého překladatele, jinak to fakt nemá cenu. My si ty vaše recepty neužijeme a vy zde vypadáte poněkud podivně, a zvlášť v kombinaci s vaším věčným chlubením je to dost nepřiměřené až otravné, nezlobte se, že to říkám takhle naplno. To už to sem radši napište rovnou v originále, řada z nás tu řeči umí a kdo nedumí, použije překladač, výsledek by myslím byl lepší. Diakritiku si můžete přidat přes „mapu znaků“ nebo připojením češtiny jako druhého jazyka a přepínáním z EN do CZ na spodní liště, je to jednoduché.
Opravdu doporučuju držet se zpátky, začínáte být velmi nepříjemný, přitom si myslím, že za jiných okolností by pro nás všechny mohly být vaše zkušenosti a znalosti přínosné.

 
exczech
297 příspěvků 19.05.14 14:44

Ja chapu, je to dost slozite a ja to prekladal z mojeho originalniho receptu v Anglictine, ale bohuzel po 45 letech v Americe me prekladani asi moc nejde :( Nektere vyrazy a slova vubec neumim prelozit. A take na Americke klavesnici nejsou hacky tak ze ta cokolada vypada ze je „horka“ coz nejni to co je mineno ;)

Příspěvek upraven 19.05.14 v 14:46

 
Frantiska
927 příspěvků 19.05.14 14:15

Nezlobte se, ale to nejde cist. Nazev vypada zajimave, suroviny taky. Ale ten postup na to proste nemam docist to do konce.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz