Recept Čokoládovo - ořechový dýňový koláč

lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Tento výborný a šťavnatý koláč se peče bez tuku. Je dalším důkazem toho, že dýně chutná i na sladko:-)

Postup

Dýni a čokoládu nastrouháme. (já rozsekám v mixeru). Troubu rozehřejeme na 180°C. Cukr s vejci ušleháme do pěny. Přidáme mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu (já jsem dala hořkou s příchutí pomeranče), citronovou kůru a šťávu, sůl a skořici. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme do směsi. Nakonec vmícháme nastrouhanou dýni. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené formy a pečeme asi 50 minut. Vychladlý posypeme cukrem, nebo polijeme čokoládovou polevou. Nechte si chutnat

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 18.10.09 vloženo
  • 7199x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g očistěné dýně
  • 100 g hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 150 g hnědého cukru
  • 125 g mletých lískových oříšků
  • 100 g polohrubé pouky
  • 1 čl přášku do pečiva
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • šťáva z půlky citronu
  • skořice
  • práškový cukr na posypání nebo čokoládová poleva

Doporučená příloha

  • nemusí, ale může být : šlehačka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládovo - ořechový dýňový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz