Recept Čokoládoví ježci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čokoládoví ježci

Postup

Z másla, cukru, soli a prosáté mouky vypracujeme křehké těsto. Zabalíme do alobalu a dáme na 2 hodiny odpočinout do chladničky. Z tvrdého papíru vystříhneme šablonku ve tvaru zašpičatělého oválu, dlouhého asi 7 cm. Troubu vyhřejeme na 200°C. Těsto vyválíme na 1/2 cm silnou placku. Podle šablony vykrojíme 16 oválných kousků. Pečeme na prostřední příčce trouby 8 až 10 minut a přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Pudinkový prášek rozpustíme ve 3 PL mléka a rozkvedláme v něm žloutky. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, zamícháme rozpuštěný pudink se žloutky a za stálého míchání prudce povaříme. Uvařený pudink necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny. Po lžících přidáváme vychladlý pudink. 3 PL si necháme stranou na zdobení, do zbylého zamícháme kakaový prášek. Piškotový korpus nakrájíme na kostky, dáme do misky, zalijeme vodou svařenou s cukrem a přikryté necháme 30 minut v klidu. Piškotové kostky promícháme s máslovým krémem a dbáme na to, aby pokud možno zůstaly vcelku. Krém navršíme na placky křehkeho těsta, do krému napícháme mandlové nudličky, hlavičku necháme volnou. Ježky dáváme do chladničky na 1 hodinu ztuhnout. Rozpustíme ve vodní lázni čokoládovou polevu. Ztuhlé ježky přendáme na pergamenový papír a poléváme čokoládou Z máslového krému uděláme ježkům nos a oči (viz. obrázek). Tito čokoládoví ježci jsou vhodným dárkem dětem k narozeninám. Ježky můžeme taky připravit i pro dospělé. V tom případě můžeme piškotové kostky polít místo cukrové vody rumem. Rum ředíme vodou-1cl rumu na 3 PL vody.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 06.11.03 vloženo
  • 12770x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny na 16 ježků:
  • 100 g másla
  • 60 g cukru
  • špetka soli
  • 100 g hladké mouky
  • 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 1/2 l mléka
  • 2 žloutky
  • 150 g cukru
  • 250 g změklého másla
  • 40 g kakaového prášku
  • 1 piškotový korpus koupený nebo vlastní výroby
  • 50 g cukru
  • 1/2 šálku vody
  • 100 g mandlí nakrájených na nudličky
  • 300 g čokoládové polevy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládoví ježci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čokoládoví ježci

jolana
5068 příspěvků 18.4.11 22:01

;)
PS:staci napriklad aj nalamat piskoty, zmiesat s uvarenym salkom v plechovke+popripade maslo kto chce a krem je hotovy..

Příspěvek upraven 18.04.11 v 22:05

jolana
5068 příspěvků 17.12.10 00:07
;)
naberacka
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Čokoládoví ježci

pokoušela jsem se udělat vaše čokoládové ježky-no,chcu jen řict,že „moji“ ježci dopadly katastrofálně,celý to ňák rozbředlo,vypadalo nepoživatelně,šilhali,srazili se,byli tvrdý jak šutry-tak sem je dala zpátky do trouby a oni se ty svině rozpekly!!!!Ani náš pes to nechtěl a nakonec skončili na hnuji,kde se slávou ležej do dnes,protože sou fakt tvrdý.Na obrázku to vypadalo k sežráním,ale dcera si vylámala zuby a musí nosit klapačky!Doufám,že se to ostatním nestane,pa pa…

Kulik
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čokoládoví ježci

Tak jsem vyzkoušela upéct čokoládové ježky na narozeninovou oslavu. Povedlo se, zákusky byly jako z cukrárny a všem chutnaly. Z uvedeného množství surovin jsem vykrájela formičkou ve tvaru vajíčka o délce 6 cm 24 kusů „podložek“ pod ježky. Do krému místo pudinku, který jsem neměla doma, jsem použila kaši z polohrubé mouky (jako na krém na nanukové řezy) a nedala jsem žloutky. Piškot jsem upekla na plech z 5 vajec. Zvlhčeno rumem. Jinak jsem postupovala podle receptu. Na 24 ježků bylo potřeba asi 350 gramů čokoládové polevy.
Jsou dost pracné, ale stojí to za to. Dík za recept.

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čokoládoví ježci

Tak už vím, co udělám synovi k narozeninám.....

MilenaD
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čokoládoví ježci

Milá Pampeliško, tyhle ježky mi babička dávala péci na narozeniny, když jsem ještě byla mrně. Paní cukrářka umřela a recept byl, jak se zdálo, v tahu. Díky Tobě fakt se mi to jen zdálo . . .
Zavítala jsem po dlouhé době, nebyl - a není čas, ale všechny vás zdravím a neustále obdivuji. Speciální pozdrav pro babi, mám ji moc ráda!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz