Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
boogie007 Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento recept se v Americe peče tak kolem svátku Halloween. Po přípravě
už chápu proč. S těstem se totiž dá pracovat jen pokud je dobře
vychlazené, a to v současném tropickém počasí moc nejde. Tak že si jeho
vyzkoušení nechte, až bude chladněji .
Při přípravě si můžete i vyhrát. Zbývající těsto jsem vytvarovala kuličky, palcem rozplácla a po upečení ozdobila čokoládovou pomazánkou.
1. smíchejte suché ingredience (mouku, kakao a kypřící prášek). 2. rozpusťte čokoládu, vmíchejte k ní instantní kávu a vanilku. Dobře promíchejte a nechte vychladnout. 3. v misce našlehejte střední rychlostí máslo, sůl a oba cukry dohladka a dokrémova. Přidejte vejce, opět dobře promíchejte. Pak vlijte čokoládu. Snižte rychlost na minimum a začněte zapracovávat suchý mix. 4. těsto rozdělte na poloviny, zformujte je do placky a obě zabalte do sáčku nebo potravinové fólie. Dejte do chladna, nejméně na 1 hodinu. 5. Předehřejte troubu na 190°C. Vyložte plech pečícím papírem. 6. dobře pomoučete vál a rozválejte jednu z placek na tloušťku přibližně 0,3cm (nebo těsto vyvalujte přes potravinovou fólii). Vykrajujte tvary a pokládejte je plech tak 2,5cm od sebe. Přebytečnou mouku oklepte. Do poloviny tvarů vykrájejte středy. Zbytky těsta opět zabalte do sáčku a dejte vychladit. 7. pečte cca 8 minut. Nechte úplně vychladnout. Nevykrájené tvary potřete lžičkou máslové náplně a přiklopte druhou polovinou s vykrájenými středy. 8. v menší misce našlehejte obě másla. Až budou dobře spojená, přidávejte po troškách moučkový cukr – šlehejte na nejnižší rychlost. Až bude zapracován všechen cukr, zvyšte rychlost a ještě chvíli šlehejte.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čokoládové "sendviče" s arašídovou pomazánkou