Recept Čokoládové rumové bábovičky

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kvasnice rozpustíme v teplé vodě a vyšleháme je s vajíčky. Do mixeru dáme mouku, kakao, cukr a sůl. Šleháme při nízké rychlosti a přidáváme vajíčka s droždím. Když začíná těsto hrudkovatět a ještě není smísené, přidáme postupně, po několika kouscích, máslo. Zvýšíme rychlost šlehání a šleháme půl až jednu minutu, dokud se máslo nespojí s těstem.Až se bude těsto lepit na stěny mísy mixeru, je to známka toho, že je vláčné a lepkavé. Vyškrábeme ho na lehce pomoučený vál a rukama ho zpracujeme do bochánku. Překryjeme ho čistou utěrkou a na teplém místě ho necháme 1 1/2-2 hodiny kynout. Šest forem *(0.17 l = 6 oz)* vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na šest dílů a z každé vytvarujeme bochánek. Bochánky vložíme do vymazaných forem. Překryjeme a ještě jednou necháme kynout, asi 45 minut. Troubu předehřejeme na 190 °C *(375 °F)*. Bochánky pečeme asi 12-15 minut, až začnou na vrchu tmavnout. Vyjmeme z forem a necháme zcela vychladnout. Na spodu každého bochánku uděláme asi 2.5 cm důlek a prsty vydlabeme těsto. Děláme to opatrně, aby se nám bochánek nerozpadl. V ještě teplém sirupu omočíme celé bochánky, ze všech stran, každý tam necháme kolem 30 s, dáme na kuchyňskou mřížku, aby mohl sirup vsáknout. Vyšleháme smetanu do pevných špiček, s cukrem a vanilkou. Lžící nebo cukrářským sáčkem naplníme vydlabaný střed bochánků šlehačkou. Podáváme buď okamžitě nebo necháme na několik hodin odpočinout v chladničce. Před podáváním můžeme navlhčit zbylým sirupem. *Příprava sirupu:* Cukr svaříme s vodou; na středním plameni, do rozpuštění cukru Cukrový sirup přivedeme do varu a odstavíme. Přimícháme rum. Čerpáno z netu; volně přeloženo (2007).

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 12.03.07 vloženo
  • 3564x zobrazeno

Ingredience

  • 2 KL suchých kvasnic
  • 1/4 šálku teplé vody
  • 2 vejce, lehce rozšlehaná
  • 1 1/2 šálku mouky
  • 1/4 šálku holandského kakaa
  • 3 PL cukru
  • 1/4 KL soli
  • 6 PL změklého másla, nakrájeného na kousky;
  • *Rumový sirup:*
  • 1 1/2 šálku cukru
  • 1 1/2 šálku vody
  • 1/2 šálku + 1 PL tmavého rumu;
  • *Dokončení:*
  • 3/4 šálku smetany ke šlehání
  • 1 KL cukru
  • několik kapek vanilkového extraktu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládové rumové bábovičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz