Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
boogie007 Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Letošní rok je úrodný na ořechy (i když se to podle cen moc nezdá).
Mě se ale sešla slušná nadílka od rodiny i známých, tak že může
dojít na různé ořechové recepty.
Tento má zemi původu v Anglii. Tváří se i docela zdravě. Má v sobě
málo mouky, hořkou čokoládu, ořechy. Je krásně nadýchaný, uvnitř
měkoučký, blíží se americkým brownies.
Na setkání okamžitě zmizel jako první.
1. ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a Heru, přidáme kávu. Necháme chvilku zchladnout 2. troubu předehřejeme na 180°C. Formu vymažeme máslem/vystříkáme olejem … pro snadnější vyndání vyložím pruhem pečícího papíru 3. v míse ušleháme vejce s cukrem, nejméně 5 minut. Pak přidáme vanilku, zapracujeme čokoládu a lehce vmícháme mouku a ostatní ingredience 4. těsto nalijeme do formy a dáme péct na cca 25 minut 5. řezy necháme vychladnout přímo ve formě, pak pocukrujeme a rozkrájíme na jednotlivé porce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čokoládové prsty s ořechy
1150 příspěvků 18.11.15 22:46
Boogie, na řezu to vypadá velice dobře, asi bych si k tomu dala kousek brusinek nebo višní, musím vyzkoušet
@Zuzka1973
Koupím letošní vyloupané i nevyloupané ořechy. Tel.608866387
(loni jsem vysadil 17 ořešáků, už letos sklidil 15 ořechů


No, co já budu dělat s ořechy, až začnou stromy rodit naplno
Chudák já…
Hned ukládám… letos je opravdu ořechů tolik, že jsou doslova neprodejné, alespoň tedy u nás a v okolí




Ale když se dobře a správně uloží, vydrží další sezonu i dvě. Déle jsem nestihla vyzkoušet - vždy se spotřebují
Letos už jich mám naloupáno skoro patnáct litrů a další skoro ještě jednou tak velká várka se suší zatím jen ve skořápkách
A to máme jen malý ořešák… Mamka ta má bedny s ořechy kam se jen hne, když přijeli mladí, nabídla jsem jim ořechy, vykuleně odmítli, že už mají od druhých rodičů a od babičky
Máme letos i nadúrodu jablek, ale nic nazmar nepřijde - naštěstí je tolik možností, jak to vše zpracovat, že strach nemám