Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Utřeme cukr, vejce a med, přidáme kakao, koření, jedlou sodu a mouku. Dobře propracujeme. Upečené po vychladnutí poléváme "čokoládovou polevou":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=24098 a zdobíme půlkou loupané mandle. *Poznámka:* Pečivo zdobíme buď celými neloupanými mandlemi, nebo loupanými mandlemi *(mandle vhodíme do menší nádoby s vařící vodou a vařečkou je zamícháme. Za chvíli mandle nabobtnají, slupka se uvolní a lehce ji prsty sloupneme. Oloupané mandle vložíme do studené vody, zůstanou pak pěkně bílé a dobře se dělí na půlky nebo sekají. Před touto úpravou je po vyjmutí z vody osušíme v utěrce)*, které můžeme půlit, krájet na proužky nebo nahrubo posekat. Mandlemi zdobíme nejen perníčky a některé drobné pečivo, ale též dorty a rolády. K tomu účelu můžeme oloupané mandle i obarvit bretonem. Barvit můžeme mandle celé, půlené i sekané. Z různobarevných mandlí lze potom sestavit květy, písmena apod. Na zdobení můžeme použít i lískové oříšky nebo vlašské ořechy, kandované ovoce, ovocné želé. Někdy zdobíme pro zpestření i obarveným krystalovým cukrem. Čerpáno ze sešitu Medové pečivo a nápoje (1990).
Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čokoládové perníčky