Recept Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Potřebné množství čokolády z tabulky odlomíme po řadách, dál nerozlamujeme. Čokoládu asi 10-15 s nahřejeme v mikrovlnné troubě (750W), aby trochu změkla. Vezmeme škrabku na zeleninu a jednoduše začneme hoblinky odšrabávat (po ploché straně čokolády). Necháme je padat na pergamenový papír nebo papír na pečení. Lžičkou je pak přeneseme na připravený dezert. PS. Takto lze zpracovat čokoládu jen asi do poloviny její tloušťky, pak už se pod tlakem škrabky láme. Proto je nejlepší pracovat s co nejsilnější čokoládovou tabulkou. PPS. Pokud možno hotové hoblinky nebereme prsty, hned by se začaly rozpouštět.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 29.05.05 vloženo
  • 12349x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Ingredience

  • asi 30 g čokolády na vaření (nebo i jiné čokolády)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

Ano, znám, mě se to osvědčilo. Jen mi nevadí pracovat s tenkou čokoládou, neboť mi zbytky čokolády nevadí, ale chutnají!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zapékané sójové boby

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz