Recept Čokoládové francouzské Beignets..

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do misky vložit čokoládu a postavit ji nad horkou vodu. Nechat ji pomalu rozpustit a sem tam ji zamíchat. Odstavit. Rozehřát smetanu k bodu varu a nalít ji na čokoládu. Našlehat ho hladka. Seškrábnout stěny a dát do chladničky. Jakmile je čokoláda ztuhlá, vložit ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkat 48 kuliček. Nevadí, když nejsou perfektně kulaté. Nechat je ztuhnout v chladničce. Potom je pomocí kakaa v dlaních vyválet na kuličky. Nechat je zmrazit. Přichystat těstíčko. Ve velké míse smíchat mouky a maizenu, doprostřed udělat důlek a do něj nalít olej smíchaný se solí a vejcem a postupně tam zapracovat mouku. Jakmile se vytvoří hladká pasta, tak po troškách přilít pivo. Vypracovat v hladké těstíčko. Hluboký hrnec naplnit do 1/3 olejem a ten zahřát na 190°C. Našlehat bílky a ke konci do nich zašlehat cukr tak, aby vznikl tuhý a lesklý sníh. Lehce jej vložit do těstíčka. Z mražáku vyjmout 2 - 3 zmrzlé čokoládové kuličky a lehce je obalit v mouce. Pomocí kuchyňských kleštiček namočit kuličku do těstíčka a ihned do horkého oleje. Smažit asi 3 - 5 minut do světle hněda. Nesmažit jich příliš mnoho najednou, teplota oleje by se snížila. Ihned vyjmout a osušit na papírovém ubrousku, nebo hnědém papírovém sáčku (tak to dělám já). Pokračovat se zbytkem beignets. Poskládat je na talířek a trochu poprášit sítkem s kakaem. TIP: Čokoládové kuličky musí být úplně zmražené a proto je dobré si je připravit den dopředu. Vyzkoušela jsem také úplně zmražené jahody místo čokoládových kuliček, musí se však dávat pozor při kousnutí do koblížku... Le Cordon Bleu

Recept je z kategorií: Koblihy

Nahlásit recept

  • 05.03.07 vloženo
  • 4966x zobrazeno

Ingredience

  • na 4 tucty
  • 280 g středně sladké čokolády, nasekané
  • 170 ml plnotučné smetany/šlehačky 35%
  • neslazené kakao na poprášení
  • olej na hluboké smažení
  • mouka na poprášení
  • Těstíčko:
  • 1 čtvrtlitrový hrníček hladké mouky
  • 1 čtvrtlitrový hrníček polohrubé mouky
  • 4 lžičky maizeny
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 225 ml piva (nejlépe světlý ležák)
  • 2 bílky
  • 1 lžíce cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládové francouzské Beignets..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čokoládové francouzské Beignets..

Frantiska
927 příspěvků 11.3.10 23:19
Re: Čokoládové francouzské Beignets...

kdo by to byl rekl ze Bot dokaze vytahnout i takove krasne recepty .)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čokoládové francouzské Beignets - Scarlet,

děkuji Ti velice za přečtení receptu…jsou to dobré koblihy opravdu se zvláštním překvapením uvnitř ;o)

Přeji Ti příjemně prožitý den!

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čokoládové francouzské Beignets...Babi,

děkuji za recept. Už je v oblíbených a brzy vyzkouším!
Přeji hezký večer.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz