Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
My slovaci a cesi a ja som tiez som jeden z nich nie sme dake padavky (sra*ky) a ked sa ma filipinci opytali, ci chcem europske alebo miestne jedlo „cokoladove maso“. OK, ja chcem domacu specialitu. No, majstri sportu, radim, treba sa aspon opytat popredu, co to je? Inac bolo to OK. Tak som zobral do krabicky, vypytal recept, naaranzoval a ponukam vam filipinsku specialitu: Bravcove maso a vnutornosti v omacke z bravcovej krvi. Dinardaraan alebo Dinuguan je od slova „dugo“ krv - Dobru chut…
1-Bravcovy bocik nakrajany na kocky dame dame varit, aby bol zaliaty s korenim a solou. Zbierame penu cca 30-45 min. Vyberieme. Vyvar odlozime. 2-V druhej panvici na oleji spenime nakrajanu cibulu a cesnak a bobkovy list pridame nakrajane vnutornosti, srdce a pecen a pridame predvareny bocik, dusime cca 5 minut. Pridajte ocot a zvyste plamen a prevarte bez miesania. Pridajte bravcovy vyvar, bravcovu krv, trosku cukru a nakrajanu feferonku, ochudte solou a korenim. Pri miesani varte minimalne cca 10 minut, aby sa omacka zhustla ale tak, aby sa nezrazila. 3-Ako mi bolo povedane, povodne jedlo ma vela miestnych variacii, ovela viac feferoniek alebo octu plus vsetky vnutornosti ako usi a zaludku... Serviruje sa s ryzou.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
ryza
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čokoládové dušené vepřové Dinardaraan
Casino,
ja som hovoril len za seba lebo to cokoladove ma
uplne zaskocilo.
Pri tom mam najradsej kravnicky jaternice a moja babicka bola z moravskeho pohranicia a zabijacky boli kazdy rok.
Bento, a proc ne
nemusi se chodit ani tak daleko…ve Spanelsku
se take pouziva veprova krev na vareni
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Obrazek je super-duper!
Příspěvek upraven 15.02.11 v 23:21
Tak tomu říkám trumfové eso v rukávu, svevo…
Čechoslováka zvyklého na zabijačku, prdelačku, tmavou tlačenku, jelita… přece nemůže nějaký filipínec zaskočit
Když odmyslíme rybí omáčku, která prý
nemusí být a ocet, docela se to nějaké zabíjačkové improvizaci
podobá 
Zkus do toho přidat uvařené kroupy a filipínec práskne do bot dřív, než řekneš dinardaraan

Mladí muži jen si nemyslete. Já mám recept na sladký krém na bázi čokolády a čerstvé krve čuníka.
Zdravím.
Bento, nezaskočil…


(sra*ky) v úvodu receptu 
Jsem si říkal, proč ne čokoládové prasátko, když dělám s čokoládou Chilli con carne, že? Nebo baštím tvarůžky s marmeládou, či si sypu zmrzlinu celým pepřem…
Já byl akorát v očekávání a tipnul jsem si, zda opět sám sobě otevřete komentáře, či Vám helfne někdo stylem „Jejda Bento, to bych si dala ihned… ze ano“
Tady jste to trošku uspěchal, neboť jak se u nás říká „Každý obraz si svého kupce najde!“ A že ty Vaše jsou nejen ke koukání, Vám píšeme imrvére
A jak ta má sázka dopadla? Prohrál jste mi ji
P.S.
No, máte ale vlastně pravdu… trochu mě zaskočily ty Vaše
recept vypada moc dobre
fotka je tak hezka, ze bych to bez problemu a
rada snedla 