Recept Čokoládové dušené vepřové Dinardaraan

Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čokoládové dušené vepřové Dinardaraan

Úvod

My slovaci a cesi a ja som tiez som jeden z nich nie sme dake padavky (sra*ky) a ked sa ma filipinci opytali, ci chcem europske alebo miestne jedlo „cokoladove maso“. OK, ja chcem domacu specialitu. No, majstri sportu, radim, treba sa aspon opytat popredu, co to je? Inac bolo to OK. Tak som zobral do krabicky, vypytal recept, naaranzoval a ponukam vam filipinsku specialitu: Bravcove maso a vnutornosti v omacke z bravcovej krvi. Dinardaraan alebo Dinuguan je od slova „dugo“ krv - Dobru chut…

Postup

1-Bravcovy bocik nakrajany na kocky dame dame varit, aby bol zaliaty s korenim a solou. Zbierame penu cca 30-45 min. Vyberieme. Vyvar odlozime.

2-V druhej panvici na oleji spenime nakrajanu cibulu a cesnak a bobkovy list pridame nakrajane vnutornosti, srdce a pecen a pridame predvareny bocik, dusime cca 5 minut. Pridajte ocot a zvyste plamen a prevarte bez miesania. Pridajte bravcovy vyvar, bravcovu krv, trosku cukru a nakrajanu feferonku, ochudte solou a korenim. Pri miesani varte minimalne cca 10 minut, aby sa omacka zhustla ale tak, aby sa nezrazila.

3-Ako mi bolo povedane, povodne jedlo ma vela miestnych variacii, ovela viac feferoniek alebo octu plus vsetky vnutornosti ako usi a zaludku…

Serviruje sa s ryzou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.02.11 vloženo
  • 2910x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g bravcove bocik
  • 200 g bravcova pecienka
  • 200 g bravcove srdce
  • 1 ks cibuľa
  • 2 struciky cesnak
  • 2 ks bobkový list
  • 2 hrnceky bravcovy vyvar
  • 3 lyzice olej
  • 5 lyzic ocot vínny biely
  • 2 lyzice rybacia omacka (nemusi byt)
  • 2 hrnceky cerstva bravcova krv (mrazena)
  • sol, mleté čierne korenie
  • 2 cm zazvor cerstvy
  • 2 ks chilli
  • 1 lyzicka cukor

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládové dušené vepřové Dinardaraan

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 15.02.11 10:03

Casino, :lol: :lol: :lol: ja som hovoril len za seba lebo to cokoladove ma uplne zaskocilo.
Pri tom mam najradsej kravnicky jaternice a moja babicka bola z moravskeho pohranicia a zabijacky boli kazdy rok. :oops:

 
babi
6360 příspěvků 14.02.11 22:12

Bento, a proc ne :?: nemusi se chodit ani tak daleko…ve Spanelsku se take pouziva veprova krev na vareni
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Obrazek je super-duper!

Příspěvek upraven 15.02.11 v 23:21

 
Alis
2617 příspěvků 14.02.11 20:16

Tak tomu říkám trumfové eso v rukávu, svevo… :-)

Čechoslováka zvyklého na zabijačku, prdelačku, tmavou tlačenku, jelita… přece nemůže nějaký filipínec zaskočit :D Když odmyslíme rybí omáčku, která prý nemusí být a ocet, docela se to nějaké zabíjačkové improvizaci podobá :-)

Zkus do toho přidat uvařené kroupy a filipínec práskne do bot dřív, než řekneš dinardaraan :-D :-D :-D

 
sveva
751 příspěvků 14.02.11 19:36

Mladí muži jen si nemyslete. Já mám recept na sladký krém na bázi čokolády a čerstvé krve čuníka.
Zdravím.

 
casino
4473 příspěvků 14.02.11 19:16

Bento, nezaskočil…
Jsem si říkal, proč ne čokoládové prasátko, když dělám s čokoládou Chilli con carne, že? Nebo baštím tvarůžky s marmeládou, či si sypu zmrzlinu celým pepřem…
Já byl akorát v očekávání a tipnul jsem si, zda opět sám sobě otevřete komentáře, či Vám helfne někdo stylem „Jejda Bento, to bych si dala ihned… ze ano“ :roll:
Tady jste to trošku uspěchal, neboť jak se u nás říká „Každý obraz si svého kupce najde!“ A že ty Vaše jsou nejen ke koukání, Vám píšeme imrvére :-)
A jak ta má sázka dopadla? Prohrál jste mi ji :mrgreen:
P.S.
No, máte ale vlastně pravdu… trochu mě zaskočily ty Vaše :-P (sra*ky) v úvodu receptu :twisted:

 
Frantiska
927 příspěvků 14.02.11 10:20

recept vypada moc dobre :) fotka je tak hezka, ze bych to bez problemu a rada snedla :))))

 
Bento
794 příspěvků 14.02.11 02:11

:lol: zda sa ze tento recept zaskocil aj casino 8-o

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz