Recept čokoládová roláda z pořádné čokolády

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

čokoládová roláda z pořádné čokolády

Úvod

výborný zákusek pro labužníky :) :) jedna je prostě málo :)

Postup

čokoládu si dáme pomalu rozpouštět. oddělíme si žloutky od bílků, vyšleháme tuhý sníh. přidávám do sněhu během šlehání špetku soli. žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme olej a rozpuštěnou čokoládu. nakonec vmícháme mouku a zlehka sníh.
těsto rozetřeme na plech (hmota nebude tekutá) a upečeme jak jsme zvyklí. horký vzduch 180 stupnů, za 10 minut ji máte hotovou
vyndáme a na horký korpus přiložíme pečící papír a svineme, necháme vychladnout.
vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem, cukr nepřidávám, ale sladší povahy určitě krapet cukru snesou :) ztužovat používám od Vitany, od dr. Oetkra se mi v ní dělají hrudky.
s roládou se bude špatně pracovat, hodně se láme, ale tak to má být,opatrně ji rozvineme, ne skoro až do konce a vetřeme šikovně krém. zabalíme a dáme vychladit do lednice, před podáváním můžeme zlehka pocukrovat. čokoláda se mi osvědčila opravdu jen kvalitní, na chuti je to dost znát, více jak 80% čokolády, vyplatí se investovat :)
dobrou chut :)

Nahlásit recept

  • 17.09.13 vloženo
  • 1684x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80g hrubé mouky
  • 4 vejce
  • 120g moučkového cukru
  • 100g kvalitní tmavé čokolády
  • 3 lžíce oleje
  • náplň
  • smetana na šlehání
  • 5 lžic moučkového cukru
  • ztužovač šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

capucino33 17.09.13 17:07

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu čokoládová roláda z pořádné čokolády

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
capucino33
7 příspěvků 18.09.13 20:33

Ahoj casíno, díky za zprávičku, nejsem tedy zkušený roládo-pekař, je fakt, že tento zmetek se lepí dost a vždycky u rozbalování sakruju. rychle jsem ji nezkoušela péct, ale vyzkouším :) tak šup a zkusit další :kytka: :mrgreen:

casino
4483 příspěvků 17.09.13 20:59
"...hodně se láme, ale tak to má být..."

Hmmm… :think:
Příště, až se mi podaří zmetek, tak napýýýšu, že tak to má být :mrgreen:
*****
Něco je blbě :nevim:
Moc mouky :?: :nevim:
Nebo se vám daří korpus úspěšně vysušit… Nezkoušela jste péci rychle při 220 až 240°C :?:
To s tím papírem až po upečení je zajímavé :think: a to pečení na suchém plechu a bez papíru také… ;) :kytka: :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Cibulačka Cibulačka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz