Recept čokoládová roláda z pořádné čokolády
capucino33 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
výborný zákusek pro labužníky :) :) jedna je prostě málo :)
Postup
čokoládu si dáme pomalu rozpouštět. oddělíme si žloutky od bílků, vyšleháme tuhý sníh. přidávám do sněhu během šlehání špetku soli. žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme olej a rozpuštěnou čokoládu. nakonec vmícháme mouku a zlehka sníh. těsto rozetřeme na plech (hmota nebude tekutá) a upečeme jak jsme zvyklí. horký vzduch 180 stupnů, za 10 minut ji máte hotovou vyndáme a na horký korpus přiložíme pečící papír a svineme, necháme vychladnout. vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem, cukr nepřidávám, ale sladší povahy určitě krapet cukru snesou :) ztužovat používám od Vitany, od dr. Oetkra se mi v ní dělají hrudky. s roládou se bude špatně pracovat, hodně se láme, ale tak to má být,opatrně ji rozvineme, ne skoro až do konce a vetřeme šikovně krém. zabalíme a dáme vychladit do lednice, před podáváním můžeme zlehka pocukrovat. čokoláda se mi osvědčila opravdu jen kvalitní, na chuti je to dost znát, více jak 80% čokolády, vyplatí se investovat :) dobrou chut :)
- 17.09.13 vloženo
- 2285x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 80g hrubé mouky
- 4 vejce
- 120g moučkového cukru
- 100g kvalitní tmavé čokolády
- 3 lžíce oleje
- náplň
- smetana na šlehání
- 5 lžic moučkového cukru
- ztužovač šlehačky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu čokoládová roláda z pořádné čokolády
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na čokoládová roláda z pořádné čokolády
7 příspěvků 18.9.13 20:33
Ahoj casíno, díky za zprávičku, nejsem tedy zkušený roládo-pekař, je fakt, že tento zmetek se lepí dost a vždycky u rozbalování sakruju. rychle jsem ji nezkoušela péct, ale vyzkouším
tak šup a zkusit další

Hmmm…




a to pečení na suchém plechu a bez papíru
také…

Příště, až se mi podaří zmetek, tak napýýýšu, že tak to má být
*****
Něco je blbě
Moc mouky
Nebo se vám daří korpus úspěšně vysušit… Nezkoušela jste péci rychle při 220 až 240°C
To s tím papírem až po upečení je zajímavé