Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Formu na pecení o velikosti ca. 15×25 cm vylozte papírem na pecení.
Cokoládu rozlámejte na kousky, dejte ji do robotu spolu s mandlemi a
pistáciovými jádry a rozemelte na jemno. Do smesi pridejte sezamové
semínko, spetku skorice a pomerancovou kuru.
Z bílku, cukru a spetky soli uslehejte pevný sníh a taktéz jej vmíchejte
do smesi.
Troubu zapnete na 200 st. C, horkovzdusnou na 180 st. C.
Kazdý plátek lístkového testa vyválejte na velikost formy, jeden z nich
polozte na dno formy. Na testo rozetrete nápln, na ni polozte druhý plát
testa a trochu pritisknete. Povrch naríznete na obdélníky, z této formy by
melo být 18 kousku.
Máslo rozehrejte a baklavu jím potrete.
Pecte v troube asi 20 minut az je povrch lehce hnedý. Behem pecení dejte do
kastrolku 2 dl vody, pomerancovou a citronovou stávu a med
a vse varte ca. 10 minut az se vytvorí ridsí sirup.
Upecenou baklavu vyjmete z trouby, pokapejte ji tímto sirupem a nechte ji
stát nejméne 2 hodiny.
Zbytek sirupu podávejte k baklave.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění