Recept Čočovice s klobáskou z Umbrie

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čočovice s klobáskou z Umbrie

Postup

Namočit čočku přes noc do mírně osolené vlažné vody. Rozkrojit slaninu na proužky a osmažit ji na 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla. Posekat cibuli a celer na jemno a osmažit je na mírném ohni po několik minut. Přidat dobře slitou čočku, semínek zbavená a pokrájená rajčata a vše zalít vývarem. Přikrýt kastrol a na pomalém ohni směs dusit po 1 hodinu. Osmažit klobásky na 1 lžíci oleje. Osolit a opepřit čočku a přidat k ní klobásky. Podávat na polévkových, hlubokých talířích, ozdobené zelenou částí celeru. P.S. Název receptu je Lenticchie di Castelluccio con Salsicce.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 05.06.03 vloženo
  • 7885x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100g čočky
  • sůl
  • 80g slaniny
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička másla
  • 1 cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 150g rajčat
  • 1l masového vývaru
  • 4-8 (podle velikosti) vepřových, vzduchem sušených klobásek (salsicce)
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čočovice s klobáskou z Umbrie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Cibulačka Cibulačka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz