Recept Čočovice s klobáskou z Umbrie

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čočovice s klobáskou z Umbrie

Postup

Namočit čočku přes noc do mírně osolené vlažné vody. Rozkrojit slaninu na proužky a osmažit ji na 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla. Posekat cibuli a celer na jemno a osmažit je na mírném ohni po několik minut. Přidat dobře slitou čočku, semínek zbavená a pokrájená rajčata a vše zalít vývarem. Přikrýt kastrol a na pomalém ohni směs dusit po 1 hodinu. Osmažit klobásky na 1 lžíci oleje. Osolit a opepřit čočku a přidat k ní klobásky. Podávat na polévkových, hlubokých talířích, ozdobené zelenou částí celeru. P.S. Název receptu je Lenticchie di Castelluccio con Salsicce.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 05.06.03 vloženo
  • 8550x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100g čočky
  • sůl
  • 80g slaniny
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička másla
  • 1 cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 150g rajčat
  • 1l masového vývaru
  • 4-8 (podle velikosti) vepřových, vzduchem sušených klobásek (salsicce)
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čočovice s klobáskou z Umbrie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz