Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Naporcovane kurca osolime, okorenime bielym korenim, obalime v muke a vyprazime do zlatava. Platky slaniny alebo sunky zrolujeme a krajame na tenke rezance. Cibulky olupeme a korienok len slabunko zrezeme, hornu cast nechame tak ako je. Mrkvu nakrajame na hrube kolecka (2 az 2,5 cm) a mozeme kolecka trosku hrany orezat/obrezat-mame gulicky. Na oriesku masla kratko oprazime cibulku, pridame slaninku a prazime do zlatava. Pridame mrkvu a kratko prazime. Osolime, okorenime. Pridame zeler, hubky, oprazime, zasypeme 1 PL muky , premiesame. Navrch ukladame vyprazene kurca, podlejeme vinkom a salkou vody tak aby nam chrbatiky maska vykukovali. Vareskou len tak postuchame hore dole, uz nemiesame - kurca ma ostat hore. Nechame prejst varom, teplotu stiahneme - nech len tak slabunko prebublava. V podstate uz nepotrebuje vela asi 20 -25 minut. Zemiaky olupeme a krajame na stvrky. Obvarime kratko v slanej vode, scedime, osolime, dame na vymasteny plech, premiesame a opecieme v rure do zlatava. Spravne je ked stvrtky zemiacikov tie ostre hrany slabunko zrezu/obrezu. Takto upravene a upecene sa volaju cocotte - podla nich ma nazov aj tento recept. Original sa serviruje na velku misu alebo tanier a sype sa opecenymi cocotte zemiakmi.
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cocotte chicken