Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Čočku namočíme a necháme nabobtnat a pak ji uvaříme s řeckým senem do měkka. Kousky dýně a lilku uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a kurkumou nebo kari. 2. Měkkou zeleninu vyjmeme cedníkem a dáme k čočce, přidáme kokosový krém, chilli, kmín, pepř, skořici, koriandr, zázvor a osolíme a ještě asi 5 minut povaříme. 3. Na pánvi rozpálíme tuk a pomalu na mírnějším ohni opékáme hořčičné semínko, kurkumu a utřený česnek, až začnou semena pukat. Obsah pánve smícháme s čočkou a ještě krátce povaříme a podle chuti dosolíme. 4. Podáváme s uvařenou rýží nebo jako pikantní přílohu různých pokrmů , vynikajici je vejce natvrdo prelite tou olejovo-korenenou smesi (viz 5 – dodatek) dodatek: na oleji (hodne oleje) horčicné semínko, česnek, cibule, všechna koření z receptu a podávám v misce aby bylo možné ochutit rýži dodatečně, ev je to vynikajici na rýži a vejce vařená natvrdo, rozkrájená na čtvrtky (viz foto) kořeni ja dávám od oka a víc
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čočkový sambar s dýní a lilkem
5 příspěvků 20.11.10 14:52
Ta kombinace toho koření a hlavně zázvor v čočce to je dobrůtka!!! Ňam, ňam. Sbíhají se mi sliny jen když čtu. V součastné době se však z používáním koření musím trochu krotit.
jsem to prepsala, on to kazdy nezna, mas pravdu .
2452 příspěvků 20.11.10 09:51
Malá technická - turmeric je kurkuma.
Ale recept vypadá moc pěkně, přesně pro moji dceru, dík.
Příspěvek upraven 20.11.10 v 09:53