Recept Čočkový sambar s dýní a lilkem Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Čočku namočíme a necháme nabobtnat a pak ji uvaříme s řeckým senem do měkka.
Kousky dýně a lilku uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a kurkumou nebo kari.

2. Měkkou zeleninu vyjmeme cedníkem a dáme k čočce, přidáme
kokosový krém, chilli, kmín, pepř, skořici, koriandr, zázvor a osolíme a ještě asi 5 minut povaříme.

3. Na pánvi rozpálíme tuk a pomalu na mírnějším ohni opékáme hořčičné semínko, kurkumu a utřený česnek, až začnou semena pukat. Obsah pánve smícháme s čočkou a ještě krátce povaříme a podle chuti dosolíme.

4. Podáváme s uvařenou rýží nebo jako pikantní přílohu různých pokrmů , vynikajici je vejce natvrdo prelite tou olejovo-korenenou smesi (viz 5 – dodatek)

dodatek:

na oleji (hodne oleje) horčicné semínko, česnek, cibule, všechna koření z receptu a podávám v misce aby bylo možné ochutit rýži dodatečně, ev je to vynikajici na rýži a vejce vařená natvrdo, rozkrájená na čtvrtky (viz foto)

kořeni ja dávám od oka a víc

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.11.10 vloženo
  • 6152x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 25 dk g čočky
  • 1/2 lžičky pískavice, čili řeckého sena
  • 25 dkg dýně a lilku
  • kari nebo kurkuma (turmeric)
  • trochu citronové šťávy
  • 2 lžíce kokosového krému nebo 3 lžíce nastrouhané kokosové dužiny
  • 1-2 chilli papričky - tenka kolecka
  • 1 lžička mletého chilli
  • 2 římského kmínu (nebo normálního)
  • 1-2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 kávová lžička mletého zázvoru
  • 2-3 lžíce oleje
  • 1/2 kavove lžičky hořčičných semen
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 26.11.11 20:29

Odkaz na uvaření

wydra 20.11.10 09:56

Diskuse k receptu Čočkový sambar s dýní a lilkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Deborah R.
5 příspěvků 20.11.10 14:52

Ta kombinace toho koření a hlavně zázvor v čočce to je dobrůtka!!! Ňam, ňam. Sbíhají se mi sliny jen když čtu. V součastné době se však z používáním koření musím trochu krotit.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.11.10 10:00

jsem to prepsala, on to kazdy nezna, mas pravdu .

 
di
2451 příspěvků 20.11.10 09:51

Malá technická - turmeric je kurkuma.

Ale recept vypadá moc pěkně, přesně pro moji dceru, dík.

Příspěvek upraven 20.11.10 v 09:53

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz