Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V menší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek do měkka. V míse smícháme okapanou uvařenou čočku, ořechy, cibuli s česnekem, strouhankou, solí a pepřem. Přidáme koření, bylinky, rozšlehaná vejce, protlak a strouhaný sýr. Formu na biskupský chlebícek (nebo podobnou) vyložíme po stranách papírem na pečení a dno vymažeme máslem (můžeme samozřejmě vymazat celou formu a pečící papír ignorovat). Dno pokryjeme plátky žampionů, pokryjeme čočkovou směsí. Uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 st. cca 80 min, až je vše dobře propečené. Hotovou sekanou vyjmeme z trouby a opatrně vyklopíme na oválný talíř. Můžeme ihned podávat, ale tato výživná sekaná patří mezi velmi chutná jídla i studená.
Recept je z kategorií: Recepty na Silvestr
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čočková sekaná s ořechy
Nabízí se odpověď…
Nejspíš to autorka s dobou velkoryse přehnala
Uvažuju o tom, určitě jsem to pekla vždy cca hodinku (plus x mínus). a určitě pod dvěma sty stupni /mám stařenku plynovou/ v ní přidaný teploměr, ale věřím, že je to teplota VELMI orientační. Ale 80 minut je určitě moc, máš pravdu, otrocky jsem opsala z receptu, který jsem dostala od tehdejší kolegyně.
Jinak řečeno, chceme-li sekanou vláčnější a víc čočkovou, pečeme kratší dobu. Chceme-li ji podávat studenou a chceme-li ji víc oříškovou, pečeme déle. Ale doporučuji hlídat, dopéct se dá vždycky
Až budu péct příště, budu sledovat a podle toho opravím
Příspěvek upraven 05.01.12 v 22:24
Nabizi se otazka . . . .
kdyz je ta cocka uz varena, proc pect 80 min ? 190°C take neni zrovna malo a tak by mela byt minimalne za pul hodiny ta sekana pecena, z meho pohledu. Vzdyt se v tom jen srazi vejce a tavi syr !
Příspěvek upraven 03.01.12 v 11:01
546 příspěvků 25.1.09 03:43
No jo - to se skutečně čte moc pěkně. Já občas dělávám sekanou z krup či pšenice… ta čočka mě zaujala…
119 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak dnes jsem vyzkoušela - zapomněla jsem si žampiony koupit předem a u nás neměli ani čerstvé ani mražené, tak jsem použila konzervu (200g), nakrájela je na malé kousky a zamíchala dovnitř, vlašských ořechů jsem dala necelé dvě hrsti, jen hrubě pokrájené a pekla jsem jen asi 45min - výsledek je výborný! Určitě si tuto sekanou zase někdy zopakujeme .)
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc lákavý recept, brzo určitě vyzkouším…
119 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento recept zní opravdu báječně, koupím žampiony a vyzkouším .) už se teším, jaká to bude bašta ,)