Recept Čočková polévka s uzeným

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čočková polévka s uzeným

Postup

Mäso umyjeme a uvaríme do mäkka. Vychladnuté mäso pokrájame na malé kocky. Do vývaru z mäsa pridáme vopred umytú a namočenú šošovicu, bobkový list a keď je šošovica polomäkká, pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky. Zvlášť pripravíme zápražku z masti, pokrájanej cibule a hladkej múky. Zriedime ju troškou vlažného vývaru, potom smotanou a dobre prevaríme. Nakoniec šošovicu spojíme zápražkou, dochutíme soľou, rozotretým cesnakom, mletým čiernym korením a ešte povaríme.
Hotovú polievku môžeme dochutiť octom a vložíme do nej pokrájané mäso.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.11.08 vloženo
  • 22775x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minÄ‚Ĺźt

Ingredience

  • 200 g údenej krkovičky
  • 200 g šošovice (čočky)
  • 200 g zemiakov
  • 1bobkový list
  • 40 g masti
  • 30 g hladkej múky
  • 50 g cibule
  • 2 dl kyslej smotany
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • ocot /nemusí byť/

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 26.08.14 09:18

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Čočková polévka s uzeným

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
M.Suskova
206 příspěvků 26.08.14 19:41

Dělám podobně, ale bez smetany a vždy tam musí být mrkev, petržel a celer, to do polévky patří

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz