Recept Čočková polévka pro začátečníky

Labužník Market02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Čočku přebereme, a dáme asi na 1 - 2 hodiny do vody. Vodou nešetřit - čočka trochu nabobtná. Cibuli najemno nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky. Do hrnce, ve kterém budeme polévku vařit, dáme slaninu a cibuli orestovat na oleji, dokud cibulka nezesklovatí. Přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer, podlijeme, pokud je třeba a krátce dusíme. Vodu z čočky slijeme (údajně když nepoužijeme tuto vodu, snížíme riziko nadýmání), přidáme do hrnce a zalijeme vodou - asi tak 1,5 l aby polévka byla přiměřeně hustá. Osolíme, opepříme (kdo chce) a vaříme, dokud není čočka měkká, myslím, že to bylo ani ne za půl hodiny. Přidáme česnek utřený se solí -pozor, nepřesolit - a už dále nevaříme. Kdo chce, může kořenit majoránkou.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky

Nahlásit recept

  • 11.07.04 vloženo
  • 18632x zobrazeno

Ingredience

  • 150 - 200 g čočky
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru - stejný objem jako mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • olej
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čočková polévka pro začátečníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz