Recept Čočková polévka pro začátečníky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Čočku přebereme, a dáme asi na 1 - 2 hodiny do vody. Vodou nešetřit - čočka trochu nabobtná. Cibuli najemno nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky. Do hrnce, ve kterém budeme polévku vařit, dáme slaninu a cibuli orestovat na oleji, dokud cibulka nezesklovatí. Přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer, podlijeme, pokud je třeba a krátce dusíme. Vodu z čočky slijeme (údajně když nepoužijeme tuto vodu, snížíme riziko nadýmání), přidáme do hrnce a zalijeme vodou - asi tak 1,5 l aby polévka byla přiměřeně hustá. Osolíme, opepříme (kdo chce) a vaříme, dokud není čočka měkká, myslím, že to bylo ani ne za půl hodiny. Přidáme česnek utřený se solí -pozor, nepřesolit - a už dále nevaříme. Kdo chce, může kořenit majoránkou.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky

Nahlásit recept

  • 11.07.04 vloženo
  • 17915x zobrazeno

Ingredience

  • 150 - 200 g čočky
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru - stejný objem jako mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • olej
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čočková polévka pro začátečníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Štika na smetaně Štika na smetaně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz