Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lesni_bytost Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dáme vařit rýži (může být obyč, ale raději asi parboiled) a do jiného hrnce čočku (namočíme předem 3hod, bude se pak vařit cca 10min). Hotovou rýži promícháme s čočkou, přidáme rajský protlak (směs má být protlakem "obalená", nemá být plovoucí) a prolisované stroužky česneku, sůl, špetku pepře. Kdo chce, může přidat třeba osmaženou cibulku nebo jakékoliv oblíbené koření či bylinky - doporučuji třeba tymián nebo kari. Nakonec vše řádně promícháme a můžeme podávat. Recept je sice velmi jednoduchý a může se zdát zvláštní, ale je velice dobrý. Pokud máte rádi čočku, určitě nebudete zklamaní.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.8.13 17:30
Zdravím.
Před chvílí jsem dovařila. Použila jsem čistý protlak, nicméně
výsledná chuť je tím jakoby nakyslá. Jedlé, ale nic zázračného.
Příště budu volit sladký kečup (Kand), k té rýži mi to v této
kombinaci přijde asi vhodnější. No ještě uvidím, co to udělá ve
spojení s pečeným kolenem, co je v troubě.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čočkorýže
194 příspěvků 25.1.09 03:43
bude to zitra v praci k obedu. Pridala jsem osmahnutou cibulku s cesnekem, trouchou kari a chilli + nakonec protlak… mela jsem problem prestat jist, coz je vecer krapet problem…
dik za recept a napad
546 příspěvků 25.1.09 03:43
recept mi nepřipadá zvláštní, nýbrž zajímavý. Kombinace čočka+rýže´ je bezesporu pěkná a občas ji používám. Není špatné přidat třeba ještě kroupy nebo oves… osmažená cibulka… JASNĚ. Asi bych nedával nutně kečup… a ten římský kmín není špatný nápad, ovšem i majoránka by byla možná; a někdy přidám kopr, což se mi zdá také akceptovatelné (aspoň se tak domnívám)…
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Něco velmi podobného (čočku s rýží) jsem jedla v jedné restauraci, kterou vlastnil Egypťan. Byl to výborný pokrm, bez rajčatového protlaku, se zajímavým kořením - asi římský kmín …
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
doufám že nenarážíš na mé recepty z Asie.
Já totiž v ČR nežiji téměř čtyřicet let a tak nevím co je tam k dostání.
Při poslední návštěvě se mi zdály obchody velice dobře zásobené, ale maličkosti mi mohly uniknout.
Nicméně, se ve svých receptech snažím vysvětlit o co jde a případně doporučit náhražku.
Věř mi ale jedno: všechny ty moje „exotické“ recepty jsou (mnou) vyzkoušené, nikoli slepě přeložené z nějakého cizího hledače.
Co se týče guláše, asi jsme na stejné vlnové délce. Já mohu guláš z čehokoliv a v jakékoliv množství.
Jenom ta průpověď že guláš musí stát na nohou mi nedošla. Vysvětli.
Ať žijí guláše !!
361 příspěvků 25.1.09 03:43
pro mne je veledůležíté, že nemusím do země františka josefa pro odtučněné bflm, ani na sverní kavkaz pro ogjonjong
jsou jídla , která se nedají ošidit ale v jednoduchosti je krása. takový dobrý obyč. guláš se ale musí odstát na nohou !!
119 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji, přesně tak, proto jsou moje recetpy většinou rychlé a jednoduché. Co se týče toho koření - také tam píši, že je možné jakékoliv přidat. Raději to nechám na fantazii a chuti, protože i já tam pokaždé dám jiné koření - jednou třeba jen dobromysl, podruhé garam, adžiku, tandori, gyros.. a většinou je různě míchám.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Ne každý má čas trávit život v kuchyni.
Kdyby byl tento recept více omaštěný a trochu koření, připomínalo by mi to něco ze středního východu.
Jen více jednoduchých receptů !!
119 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem moc ráda, že i takto jednoduché recepty tu mohou mít úspěch.
Děkuji za vyzkoušení a názor .)
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Po masitých dnech jsem si dal dnes toto. dal jsem tam kečup , což jsem na moje chutě neměl. I tak to bylo velice dobré, dal jsem tam i dost česneku což rád, takže teď jsem jak Cepelín. Fakt dobrý zhltnul jsem toho dost.